SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darbecilere Malatya'dan 2 ATAK Katıldı"

0
Güncellendi - 2016-07-20 05:18:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbe başarısız olunca Malatya'dan kimler Ermenistan'a kaçmak isterken nerede yakalandı?.

Darbe gecesiyle ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Darbe girişimine Malatya'daki 2. Kara Hava Alayı'ndan kalkan 2 ATAK tipi taarruz helikopterinin destek verdiği öne sürüldü. Yine darbe girişimin başarısız olacağının anlaşılmasıyla, Malatya'dan havalanan AS-532 Cougar tipi 2 helikopterdekilerin Ermenistan'a kaçmak isterken, Erzurum'a indirildikleri iddia edildi.

odatv.com'un yazarlarından Müyesser Yıldız, darbecilerin hava desteğinin yanı sıra, Malatya'daki 2. Kara Hava Alayı'ndan darbeye verilen destek ve başarısız olununca Ermenistan'a kaçma girişimi ile ilgili şunları yazdı:

"(...)

HAVADAKİ TERÖRÜN DÖKÜMÜ

Tespit edebildiğimiz kadarıyla havadaki teröre, Hava Kuvvetleri'nden toplam 7 adet uçak katıldı. İkisi İstanbul, 5'i Ankara'da uçtu.

Darbeci F-16'ların İstanbul semalarında uçuşu sırasında onları engellemeye çalışan diğer F-16'larla it dalaşı yaşandı.

Darbecilerin elinde 2 adet KC135R modeli tanker uçağı vardı. İstanbul ve Ankara'da görev yapmaları planlanmıştı. Fakat düşürülme tehdidi üzerine bu tankerlerden birisi indi, diğeri ise Karadeniz üzerinden kaçtı. Yani darbeciler havada yakıt ikmali yapamadılar.

Bir diğer detay; Erdoğan'ın korumasını Bandırma'dan kalkan jetler sağladı.

Darbecilere, Malatya'da konuşlu olan ATAK T-129 modeli helikopterlerden ikisi katıldı. 1 adet ATAK T-129 helikopteri de TAİ'den Cuma günü öğlen saatlerinde teslim alındı. Yani işgâl teşebbüsü sırasında darbecilerin elinde toplam 3 de ATAK helikopteri vardı.

Şu anda Kara Havacılık Sınıfından 7 Sikorsky Akıncı Hava Üssünde, 1 Sikorsky Etimesgut'taki 11'nci Hava Ulaştırma Üssünde, 1 Sikorsky Güvercinlik'te atışlarla hasarlı durumda.

Ayrıca darbeci kobraların Akıncı'yı bombalarken, Güvercinlik'teki 2 ATAK T-129 ve yerde kalan diğer taarruz helikopterlerine hasar verdiği anlaşıldı...

...ERMENİSTAN'A DA KAÇMAK İSTEDİLER

Darbeciler başarısız olunsa sadece Yunanistan'a değil, Ermenistan'a da kaçmak istedi.

Şöyle ki; 2 adet AS-532 Cougar Merzifon'dan, 2 adet aynı model helikopter de Malatya'dan havalandı. İçlerinde darbeciler vardı. F-16'lar önce scramble (önleme) yaptı, ardından vurma tehdidi ile bunları Erzurum'a indirdi. Helikopterdeki darbeciler ilk ifadelerinde Ermenistan'a kaçma niyetinde olduklarını itiraf etti."

odatv.com'daki yazının tamamını aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://odatv.com/hangi-darbeciler-ermenistana-kacmak-istedi-1907161200.html

Kaynak: odatv.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız