SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbeden Beraat, Ankesörden Firar

0
Güncellendi - 2019-08-28 02:59:26
Darbeden Beraat, Ankesörden Firar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki darbe girişimi davasında beraat kararı verilen, ancak hakkında FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik ankesör soruşturmasında dava açılan 7. Ana Jet Üssü’nde görevli eski üsteğmen firari olarak aranıyor.

7. Ana Jet Üs Komutanlığı Uçak Bakım Tabur Komutanlığı 171. Filoda Hat Bakım Subayı olarak görev yapan Üsteğmen Resul S., sanık olarak yargılandığı 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki Darbe Girişimi davasında; darbe girişimi gecesi 7. Ana Jet Üssü’nde darbe girişimine katılan üst komutanlarını talimatlarına uyarak, 4 Adet F-4 uçağın kalkması yönünde uçakların kaldırılması için gereken hazırlıkları yaptığı iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmış, bu davada hakkında beraat kararı verilmişti.

Resul S.(31) için verilen beraat kararı, hakkında FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik ankesör soruşturmasının varlığı nedeniyle Gaziantep Bölge Mahkemesi tarafından bozulmuştu.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeni açılan davada yargılanmaya başlayan sanık eski üsteğmen Resul Sayan, davanın 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen ilk duruşmasına katılmayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen ikinci duruşmaya ve 4 Temmuz 2019’da gerçekleşen üçüncü duruşmaya katılmayan sanık Resul Sayan, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle her yerde aranıyor.

Üsteğmen Resul S. gibi yine darbe girişimi davasında beraat eden ve dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti’nin emir subayı binbaşı Sedat K. da, hakkında açılan ankesör davasında sanık olmuş, ancak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olmuştu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız