SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Darbeyle Gelene Eyvallah Demeyiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:27
'Darbeyle Gelene Eyvallah Demeyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki olaylarla ilgili olarak, “Şunu unutmayın ki biz darbelerle gelen yönetimlere eyvallah demeyiz. Şunu unutmayın biz halkın iradesine saygı duymayanlara saygı duyamayız” dedi. 

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Demokrasiye Saygı Mitingi’ne tele konferansla katılarak konuşma Başbakan Erdoğan, yıllarca kendi topraklarında zulüm çektiklerini dile getirerek, “İnanın bizlere burada kendi vatanımızda, kendi toprağımızda ecdadımızın, şehitlerimizin emaneti olan kendi ülkemizde on yıllar boyunca gurbeti yaşatmak istediler. Üstad Necip Fazıl’ın değimiyle bizleri öz yurdunda garip, öz vatanında parya yapmak istediler. Yıllarca değerlerimizi aşağıladılar. Yıllarca inançlarımızı hor gördüler. Yıllar boyunca tercihlerimizi, seçimlerimizi, arzu, talep ve beklentilerimizi yok saydılar. Demokrasiyi kendileri için bir imtiyaz görüp bizi çoban diyerek, köylü diyerek hatta koyun diyerek, bidon kafalı diyerek, makarnacı, kömürcü diyerek şerefsizce aşağılamak istediler. Şu anda da yaptıkları, yapmak istedikleri sadece budur. Sandık sonuçlarını hazmedemeyenler, demokrasiyi içlerine sindiremeyenler, sokakları işgal ederek yakarak, yıkarak, yağmalayarak milleti tahkir ederek sonuç alabileceklerine inanıyorlar. Camilerimize, başörtülü hanımlara dindarlara tüm değerlerimize, tüm kutsallarımıza saldırarak akıllarınca bizleri hizaya getirmek istiyorlar” dedi.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ve milletin ülkesine güçlü şekilde sahip çıktığını da ifade eden Erdoğan, “Aralarına medyayı, sosyal medyayı Avrupa’daki Türkiye hazımsızlarını alarak barbarlıkla, Vandallıkla netice alabileceklerini zannediyorlar. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye eski Türkiye değil. Millet ülkesine, hükümetine, demokrasisine, geleceğine çok güçlü şekilde sahip çıkıyor. Milletimiz oldu bittilere, çirkinliklere, çirkefliklere artık geçit vermiyor. Sadece Türkiye’nin 81 vilayetinde değil, işte Almanya’daki gibi dünyanın her yerinde vatandaşlarımız, akrabalarımız, kardeşlerimiz demokrasiye yürekten sahip çıkıyor” dedi.

Mısır’daki olaylara da değinen Erdoğan, “Mısır’da 1 yıl önce halkın iradesiyle ortaya çıkan bir irade vardı ve Mursi yönetimi sandıkta halkın iradesiyle Cumhurbaşkanı olmuştu. 1 yıl tahammül edemediler. İçerden ve dışarıdan ne yazık ki halkın genelinin takdirleriyle ortaya çıkmış olan bu cumhurbaşkanına karşı hep birlikte yüklendiler. Dünya ekonomik ambargo uyguladı. Sadece Katar ve Türkiye bu süreçte Mısır’ın yanında yer aldı. Şunu unutmayın ki biz darbelerle gelen yönetimlere eyvallah demeyiz. Şunu unutmayın biz halkın iradesine saygı duymayanlara saygı duyamayız. Çünkü biz Türkiye’mizde bunun bedelini çok ödedik. Mısır’daki kardeşlerimizin de aynı bedeli ödemesini istemiyoruz. Bizim Mısır halkına karşı sevgimiz sonsuzdur, sınırsızdır. Darbe yönetimlerinin yanında olan varsa şüphesiz ki bizim de onlarla demokrasi anlayışımızda farklılığımız olduğu çok açıktır. Bu noktada biz demokrasi anlayışımızın onların takdirleri istikametinde yönlendirme mecburiyetinde de değiliz. Kardeşlerim ben bu düşüncelerle sözlerime son verirken Mısır’daki gelişmelerin halkın istikametinde bir an önce gerçekleşmesi beklentimizdir” şeklinde konuştu.

Son olarak hazırlanan organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, “Muhabbetiniz ahde vefanız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. UETD’ye bu güzel buluşmayı tertibi için şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen arkadaşlarımı şu anda İstanbul’dan alkışlıyorum. Yarın gece ilk teravihini kılacağımız, ilk sahuruna uyanacağımız mübarek Ramazan-ı Şerif’in kardeşlerimiz için, tüm Müslümanlar için, tüm insanlık için hayırlar getirmesini, bereket, rahmet ve mağfirete vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. dualarınızda bizleri lütfen unutmayın. Dualarınızda Mısır’da darbeye karşı onurlu mücadele veren kardeşlerinizi unutmayın. Dualarınızda dünyanın mazlum, mağdur, yoksul insanlarını unutmayın. Rabbim oruçlarınızı, ibadetlerinizi, kabul etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. En kısa sürede yeniden kavuşmak, yeniden kucaklaşmak, hasret gidermek arzusuyla hepinizi rabbime emanet ediyor, Almanya’daki, Avrupa’daki tüm kardeşlerimize, ailelerine dostlarınıza selamlarımı iletmenizi rica ediyorum. sağ olun var olun Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız