SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende, Adana'da Tanıtılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:12:59
Darende, Adana'da Tanıtılacak
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi, kültürel, manevi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin turizmde gelişen en önemli değerleri arasında yer alan Malatya’nın Darende ilçesi, 12-13-14 Ekim tarihlerinde Adana'daki Optimum Outlet AVM’de tanıtılacak. 

Darende'nin kültür ve turizm hizmetlerinin tanıtımı ve çok hızlı bir şekilde gelişen turizm sektöründeki pazar payının artırılması amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, Darende Kaymakamlığı, Hulusi Efendi Vakfı, Tiryandafil Otel ile Draft Kulübü stant kuracak.

12 Ekim’deki açılış töreninde, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş konuşma yaparken, sinevizyondan Darende tüm yönleriyle tanıtılacak. Son günde ise Darendeli iş adamları ile söyleşi yapılacak.

Malatya’nın görülmesi gereken önemli çekim merkezlerinden birisi olan Darende’nin fotoğrafları ve minyatürlerin de yer alacağı stantlarda, bölgedeki doğa sporu imkanlarına dikkat çekmek için rafting botu ve kano da yer alacak. AVM'ye gelenler Hulûsi Efendi Vakfı'nın dağıttığı “Somuncu Baba Sebil Ekmeği”ni de tatma fırsatı bulacaklar.

7000 yıllık tarihi, doğal güzellikleri, bünyesinde barındırdığı gönül erenleri ve çeşitli doğa sporlarının yapılabildiği Darende İlçesini daha iyi tanıtmak, insanları ilçedeki güzelliklerden haberdar etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, 3 gün boyunca eğlenceli yarışmalar düzenlenecek.

Zengibar Kalesi, Hüseyin Paşa Hamamı, Eski Çarşı (Bedesten) , Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Camisi ve Külliyesi, füzeyi andıran minaresiyle ünlü Abdurrahman Erzincani Camisi, Hasan Gazi Türbesi, şelalesi ve şehitler abidesi gibi neredeyse her adımda bir tarihi ve doğal güzelliğe rastlamanın mümkün olduğu Darende’nin tanıtım günlerine Adana’daki Darende ve Malatyalıların da ilgi göstermesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız