SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Günleri Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:22:57
Darende Günleri Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Memleket Havası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Darende Tanıtım Günleri, birbirinden farklı etkinlikleriyle vatandaşların beğenisini topladı. 
 
Malatya Park fuaye alanında gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Malatya Park Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Ilıcak ile İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Gülseren, vatandaşlarla söyleşi yaptı. Darende’nin ticareti üzerine konuşan İşadamı Sadullah Ilıcak, küçük yaşlarda başlamış olduğu ticaret hayatında 40 yılını doldurduğunu söyledi. Ilıcak, çizilen hedef doğrultusunda ilerlemenin ve insanın hayal dünyasının başarıda önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, "İnsan hedefe kilitlenebiliyorsa ve o hedefe son süratle koşarsa zaten başarıyı yakalamış olur. Önemli olan insanın çizdiği hedeftir, hayal dünyasıdır. Yani başarı hayalde saklıdır" dedi.
 
Özellikle gençlere bir takım tavsiyelerde bulunan Ilıcak, "Ticarette özgüven çok önemlidir. İnsanın kendisini beğenmesi lazım ama asla kibirli olmamalı. Bunun yanında değişime açık olmak gerekiyor. Ayrıca tahsis ve kültürün ticarette önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Korkak olmamalıyız. Ticaretin suyu cesarettir" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Cemil Gülseren de, Darende'nin dili "Hazeyince" ile ilgili bilgiler verdi. Gülseren, Hazeyince dilinin Darendeliler tarafından geliştirildiğine dikkat çekerek, "Hazeyince, ticaretle uğraşan, göz hekimleri ve el sanatlarıyla uğraşanlar arasında geliştirilen bir iletişim dilidir" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız