SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Güreşlere Hazır

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:17:05
Darende Güreşlere Hazır
A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel 62. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali hazırlıkları tamamlandı.

30 Ağustos 2015 günü gerçekleştirilecek olan festival öncesi Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, bir basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güreşin insanlık tarihi kadar eski bir ata sporu olduğunu ifade eden Başkan Eser, “Güreşte dünya çapında bir çok madalyalar aldığımız için spor dallarında en ileri gittiğimiz dallardan biridir. Ülkemizde bir çok yerde güreşler yapılmaktadır. Bunlardan en meşhur olanı ise Kırkpınar’dır. Darende ise Doğu’nun Kırkpınarı olarak bilinmektedir” dedi.

Darende’nin bir çok etkinliğe öncülük ettiğini kaydeden Eser, ata sporu olan güreşte de önemli festivallere imza attıklarını söyledi. Güreşin tarihinin büyük taarruza kadar dayandığını ve bu nedenle de her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bu etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Güreş sporunun Darende’de 1953 yılında Gençlik Kulübü’nün kurulması ile aktif hale geldiğini ifade eden Eser, “Bu yıl 62’sini gerçekleştireceğimiz güreşlerde, en üst düzeyde ve en üst seviyede derece yapmış güreşçilerimiz minderde yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Eser, “Güreş ve Kültür Festivalimizin tertiplenmesinde Spor Toto, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkıları çok. Etkinlikleri, en güzel şekilde halkımızın huzurunda gerçekleştireceğiz” dedi.

Ülkede son zamanlarda artan terör olayları ile birlikte bir çok şenliğin iptal edildiğini hatırlatan Eser, “Bizim güreşimiz ata yadigarı olduğu için, biz bu etkinliği iptal etmedik yine halkımıza bu hizmeti coşkuyla sunacağız. Burada eski kahramanlıklarımızın en güzel örneğini ve güreşimizi sergilemiş olacağız. Tüm halkımızı özellikle hemşerilerimiz güreşlere davet ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Eser’in basın toplantısında Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe ile Güreş Antrenörü Muhammet Mercimek’te hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız