SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende MYO Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Darende ilçesinde yaptırılan Darende Meslek Yüksek Okulu 2011-2012 eğitim eğretim döneminde öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayacak.
 
Yapımına Darendeliler Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı (DASEV) ile Darende Belediyesi'nin öncülük ettiği ve daha sonra iş adamı Bekir Ilıcak'a devredilen DASEV Darende Meslek Yüksek Okulları 2011-2012 eğitim öğretim sezonunda eğitim hayatına başlayacak. Darende MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş yaptığı açıklamada, "Okulumuz ÖSYM'nin ek yerleştirme listesinde yer almıştır. Bu yıl Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik olmak üzere iki ayrı bölümde toplam 80 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Okulumuzu tercih etmek isteyen öğrenciler, ekim ayı içerisinde yayınlanacak olan ek yerleştirme kılavuzunu takip ederek, tercih yapmaları yeterli olacaktır. Daha önce öğrenci alımı olmadığı için herhangi bir taban puan belirlenmemiştir. Taban puan yapılan tercihlere göre belirlenecek olup bu da öğrencilerimiz için avantaj sağlayacaktır. Okulumuzda ilk etapta 7 öğretim üyesi ve 5 memur görev yapacak olup tamamı atanmış durumdadır. Ayrıca DASEV Vakfı okulumuzu tercih eden 100 öğrenciye burs verecektir. Öğrencilerimizin tercihlerini yaparken bunu da göz önünde bulundurmalarını istiyorum. Okulumuz öğrencilerimiz tercihlerini ve kayıtlarını yaptırdıkları taktirde ekim ayı sonlarında Eğitim ve Öğretime başlayacaktır" dedi.
 
Belediye Başkanı İsa Özkan ise, "DASEV Darende Meslek Yüksek Okulları ÖSYM tarafından ek yerleştirme kılavuzuna alınmıştır. Öğrencilerimiz tercih yaparlarsa bu yıl toplam 80 öğrenci kayıt yaptırabilecek. DASEV Vakfı 100 öğrenciye burs vereceğini daha önce beyan etmişti. Bu demek oluyor ki bu yıl okulumuza kayıt yaptıracak olan her öğrenci DASEV Vakfından burs alacaktır. Öğrencilerimiz için önemli olan bu konuyu da dikkate alarak tercih yapmalarını istiyorum. Okulumuzun yapılmasına öncülük eden DASEV Vakfına ve daha sonra okulun yapım işini devralan Bekir Ilıcak'a, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne kısacası destek sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız