SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende MYO İçin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde devlet - vatandaş işbirliğiyle yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) temel kazı çalışması başladı.

Darende Belediyesi ile Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (DASEV) ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilk etapta 3 bloğu yapılacak MYO'nun 6 Ağustos'ta atılacak temeli için kazı çalışmaları başlatıldı. Hacıderviş Mahallesinde ilçeye hakim bir tepeye inşa edilecek yüksekokul hakkında DASEV Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisi Sadi Sürenkök teknik konularda bilgiler verdi.

İkisi eğitim birimleri, birisi idari birimler olmak üzere 3'er katlı 3 bloktan oluşacak binaların toplam 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını ifade eden Sürenkök; "Binalarımız 800'er metrekare inşaat oturum alanına sahip. 22 derslik, laboratuarlar, sosyal alanlar ve idari bina yer alacak. 4 ayrı branşın aynı anda eğitimini sürdüreceği biçimde şu anda bir yapılaşmaya başladık. DASEV olarak ilçemizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayırsever hemşehrilerimizin sağladığı desteği, Darende'ye en faydalı biçimde yansıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da; "İnönü Üniversitesi'ne 70 dekarlık alanı tahsis ettik. İlk etapta DASEV ve hayırsever işadamlarımızın destekleriyle eğitim binaları ve idari kısmın inşaatını başlatmış bulunuyoruz. 6 Ağustos'ta gerçekleştireceğimiz binaların temel atma töreni öncesinde gerekli hazırlıkları yapmaktayız. İnşallah önümüzdeki yıl binayı tamamlayarak eğitimin hizmetine sunacağız" diye konuştu. Dua edilip kurban kesilen, temel kazı çalışması törenine, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız