SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Projesi Birinci

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:53
Darende Projesi Birinci
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanlığınca, Tarihi Kentler Birliği finansmanı ile yapılan Eski Cumhuriyet İlkokulu ve Çevresindeki Dükkanlar Dizisi Rölöve-Restitüsyon-Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri, Tarihi Kentler Birliği Encümenince, Türkiye'de hazırlanan projeler arasında Türkiye Birinciliği ödülüne layık görüldü. 

Tarihi Kentler Birliği tarafından Antalya'da düzenlenen programda ödüller sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Antalya, Gaziantep, Adana, Bursa gibi büyükşehir, İl ve İlçe belediye başkanlarının da katıldığı programda birincilik ödülünü Darende Belediye Başkanı İsa Özkan aldı.

Belediye Başkanı İsa Özkan, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen'e, Eski Kaymakamlardan Vural Karagül'e, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof.Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller'e, Anfora Mimarlık'a, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Eski Müdürü O.Nuri Aytekin'e, ÇEKÜL Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen ve bu ödüle layık gören herkese ilçeye bu gururu yaşattıkları için teşekkür etti.

PROJE

Eski Cumhuriyet İlkokulu ve Çevresindeki Dükkanlar Dizisi Rölöve-Restitüsyon- Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri, Darende ilçesi Hacıderviş Mahallesi’nde 1920 yılında inşa edilen yapı, geleneksel dokuyu yansıtan bir mimariye sahip olup Mülkiyeti Darende Belediyesine aittir. Proje kapsamında, eski Cumhuriyet ilkokulu kent müzesi ve arşivi olarak kullanılacak, çevresindeki dükkân dizisine de kafe, dinleme alanları ve konferans salonu gibi çeşitli işlevler verilecek. Halihazırda bitirilmiş olan projenin TKB'den alınan hibe ile finanse edildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız