SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende, Pütürge ve Hekimhan'da Yürüyüş..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende (üstteki fotoğrafta), Pütürge (ortadaki fotoğrafta) ve Hekimhan (alttaki fotoğrafta) ilçelerinde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

DARENDE..
Darende ilçesinde siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüş, İlçe Jandarma Komutanlığı önünden başladı. Somuncu Baba Bulvarını takiben Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüşte vatandaşlar, PKK terör örgütünü protesto ederken Barzani'nin maketini yaktılar.

PÜTÜRGE..
Pütürge ilçesinde de terörü protesto etmek için hükümet meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ve pankartlarla Kenan Işık Bulvarı’na yürüdü. Terör örgütünü protesto eden sloganlar atan vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldılar.

HEKİMHAN'DA..
Hekimhan'da da "Hekimhan Tek Yürek" sloganıyla düzenlenen terörü protesto yürüyüşüne yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bildirildi.

İlçe merkezinde düzenlenen yürüyüşe, Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Kocaözü Belediye Başkanı Bekir Sarıbaş BBP İlçe Başkanı Lütfü Parmaksız, CHP İlçe Başkanı Naim Yurtseven, MHP İlçe Başkanı Adnan Çetin, DSP İlçe Başkanı Kaya Ekici, ANAP İlçe Başkanı Nusret Çavdar, DP İlçe Başkanı İzzet Türker ile vatandaşlar, "Hekimhan Tek Yürek" sloganıyla bölücü terörü protesto yürüyüşüne katıldılar.

Perşembe günü de Malatya il merkezi ile Arapgir ilçesinde yürüyüşler yapılmıştı.

"KAN DURSUN.."
Öte yandan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da, yaptığı açıklamada akan kanın durdurulması çağrısı yaptı.

Koyun'un açıklaması şöyle:

"Son haftalarda yaşanan terör saldırılarında çok sayıda askerimiz ve vatandaşımız yaşamını yitirmiştir.

Bütün bu olaylar acılı yürekleri bir kez daha yakmış, herkesi üzüntüye boğmuştur. Sadece evlatlarını yitiren aileleri değil, çocukları askerde olan, olmayan her aileyi, her ferdi kahretmiştir.

Her yıl yüzlerce sayıda çocuğumuzun terör olayları nedeniyle yaralanarak engelli kaldığı ve yaşamını yitirdiği saldırıların son dönemlerde artış göstermesi bütün vatandaşlarımızı endişeye düşürmüş ve üzüntüye boğmuştur.

Bir tarafta yapılan saldırılar, diğer tarafta çatışmaları sona erdirmek için yapılmak istendiği söylenen sınır ötesi operasyon tartışmaları bu endişelerimizi daha da artırmaktadır. Her çatışmanın, her bombanın, her mayının bir can kaybı, bir canın engelli kalması anlamına geldiği açıktır.

Hükümet zaman yitirmeden gerekli önlemleri almalı, diğer siyasi partilerin de katılım ve katkısıyla yüreklerdeki sızıyı, gözlerdeki yaşı sona erdirecek politikaları hızla oluşturmalı ve gerekenleri yapmalıdır.

Bu ülke yüzlerce yıllık bir kültür ve medeniyet toprağıdır. Bizi bir birimize düşman etmeye çalışanların çabalarını elbirliği ile boşa çıkarmalıyız.

TSD Malatya Şubesi olarak yapılan terör saldırılarını nefretle kınıyor ve vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren asker, sivil tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve ailelerimize, halkımıza başsağlığı diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız