SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende 'Riskli' Alan

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:52:27
Darende 'Riskli' Alan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde Şehirarası mevki kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildi. 

Zaviye Mahallesi Şehirarası mevkinde yaklaşık 28 dönümlük alanın kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilmesi sonrası Darende Belediyesi tarafından yapılan proje Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na sunuldu.

Bölgenin riskli alan ilan edilmesinden sonra burada yaşayan 38 hane sahibi ile Darende İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, konut sahiplerine proje ile ilgili bilgiler verdi. Söz konusu alanın riskli alan ilan edilmesi sonrası burada yapılacak kentsel dönüşü ile ilçenin daha çok gelişeceğini söyleyen Doğan, hak sahiplerinin ise kesinlikle mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Zengibar Kalesi ve Somuncubaba Külliyesi girişindeki alanın imara açılmayacağını belirten Doğan, ayrıca kentsel dönüşümün Darende’nin birçok alanında yoğun bir şekilde başlatıldığını kaydetti. Şehir Çarşısı'nın da kentsel dönüşüm ile yenileneceğini ifade eden Doğan, projenin bakanlıkta olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan hak sahipleri ise, konu ile ilgili endişe ve taleplerini iletirken mağdur olmak istemediklerini söylediler. Hak sahipleri, Darende’nin gelişimi noktasında projeye destek verdiklerini ancak haklarının da verilmesini istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız