SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende SKB'ye Üye Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:46
Darende SKB'ye Üye Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine (SKB) üye oldu. Birliğin Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 22. olağan meclis toplantısında aralarında büyükşehir, il ve bazı ilçelerin de müracaatlarının değerlendirildiği oylama ile Darende Belediyesi SKB’nin 50. üyesi olarak kabul edildi. 

SKB Başkanvekili ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığındaki meclis toplantısında Darende Belediyesi ve müracaatta bulunan diğer belediyelerin üyelik başvurusu oybirliği ile kabul edilerek 49 olan üye sayısı 55’e yükseldi.

Üyeliği kabul edilen belediyeler adına toplantıda bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak amacıyla uzun yıllar İl Sağlık Müdürlüğü ve doktorluk yapmış bir belediye başkanı olarak, birliğe üye olmanın avantajlarından yararlanacaklarını söyledi.

Eser, üye kentlerin aktif olarak deneyimlerini paylaşmaları, sorunları aktarmaları, ortak projeler geliştirmeleri, uluslararası düzeyde temsil edilebilme ve ortak ihtiyaçlarının çözümlerini sağlayacak hareketin içerisinde yer almanın Darende başta olmak üzere birliğe yeni katılan il ve ilçelere artı değer katacağına inandığını dile getirdi.

Üye olan yerel yönetimlerin belediyecilik hizmetleri yanı sıra, sağlık, planlama, çevre, konut, ulaşım, eğitim, güvenlik ve benzeri sağlıklı kent konularıyla ilgili tecrübeler, bilgi, belgeler ve proje deneyimleri aktarılarak yeniden şekillendirileceğini kaydeden Eser, “Şehirlerimizi sağlıklı geliştirmek zorundayız. İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi görev edinerek güven ve huzur ortamı içinde çevre, insan sağlığı ve kültürel varlıklara saygılı, nitelikli kentsel altyapıya sahip, estetik ve konforlu bir kent yaratmaya katkıda bulunmak istiyoruz. Bu saydığım değerleri böylesi birlikteliklerle daha kolay oluşturacağız” diye konuştu.

Mehmet Ellibeş de konuşmasında, sağlıklı bireyler için sağlıklı kent oluşumunun vazgeçilmez unsur olduğunu kaydetti. Ellibeş, birlik olarak üye belediyeleri bu konuda sürekli bilgilendirdiklerini, her türlü alt yapı desteğini verdiklerini anlattı. Birliğin sağlıklı kent oluşumunda üye belediyeler arasında senkronize uyumluluk sağladığını vurgulayan Ellibeş, geleceğe daha umutla bakabilmek, sağlıklı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için gerekli tüm adımları attıklarını ifade etti.

Toplantıda Başkanvekili Ellibeş, Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından tebrik edilen Eser, birliğin düzenlediği seminer ve toplantılardan birine Darende Belediyesi olarak evsahipliği yapmak istediklerini belirterek, katılımcıları maneviyat, tarih ve kültür şehrine davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız