SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende ''Tamam'', Arapgir ''Sessiz''..

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen “Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali”nin bu yıl 52’ncisi 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu arada, Arapgir Bağbozumu Şenlikleri’nin bu yıl yapılıp yapılmayacağının ise henüz belli olmadığı öğrenildi.

DARENDE HAZIR..
İlçe Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Memduh Önal, Darende Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çakır ve Güreş Ağası-İşadamı Mehmet Çakır’dan oluşan tertip komitesi; 26 Ağustos Cuma günü başlayıp, 28 Ağustos Pazar günü bitecek olan etkinliğin programını da belirleyerek açıkladı.

Buna göre festival; 26 Ağustos Cuma günü Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Alanına doğru saat 10.00’da başlayacak Kortej yürüyüşü ile başlayacak. 10.30’daki çelenk sunma töreninin ardından, güreş alanındaki Sünnet Şöleni 11.00’de yapılacak. Hasan Gazi Şehitliği’nin saat 15.00’deki açılışının ardından, akşam saat 20.00’de Yöresel Halk Müziği yarışması gerçekleştirilecek.

Festivalin ikinci günü; 09.30’daki Halk Koşusu ile start alacak. Saat 11.00’de Tohma Çayı’nda Raftingle devam edecek olan etkinlikler kapsamındaki Trap Atışları 14.00’de yapılacak. Saat 20.00’de Ceylan ve sürpriz sanatçıların katıldığı Müzik Eğlence Şöleni Güreş Meydanı’nda yapılacak ve ikinci gün etkinlikleri bitecek.

Festivalin son günü olan 28 Ağustos Pazar günü, Geleneksel Zengibar Karakucak Güreşleri yapılacak. Güreşler saat 10.30’da başlayacak ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda güreşçi mücadele edecek.

ARAPGİR’DE SESSİZLİK..
Öte yandan Arapgir ilçesinde geçtiğimiz yıl 18’incisi yapılan ve her yıl Eylül ayının ilk iki haftası içerisinde organize edilen geleneksel Bağbozumu Şenlikleri’nin, bu yıl yapılıp yapılmayacağına ilişkin belirsizlik söz konusu.

Geleneksel şenliklerin bu yılki bölümünün yapılması gereken döneme bir aydan daha az bir süre varken, ilçede bu konuda herhangi bir faaliyetin olmadığı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız