SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Zaviye'de Değişim- Dönüşüm

0
Güncellendi - 2016-07-14 00:31:22
Darende Zaviye'de Değişim- Dönüşüm
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Malatya’ya gelen yerli-yabancı bir çok konuğun en çok uğrayıp gezdiği mekanlardan biri olan Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin çevresinde sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Altyapısı baştan aşağı yenilenen Zaviye Mahallesi ile Somuncu Baba Camii ve Külliyesin de kaldırım, yol, istinat duvarı işlerinin büyük bölümü tamamlandı. Peyzaj, aydınlatma ve parke taşı döşeme işi ise tüm hızıyla sürüyor.

Tohma Suyunun ikiye böldüğü, huzur ve ilahi güzelliğin buluştuğu Darende’ye daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Camii ve Külliye’yi içinde barındıran Zaviye Mahallesinin her cadde ve sokağında düzenleme çalışması yapıyor.

Yapılan çalışmaları sık sık gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende’nin tarihi mirasına, kültür mirasına sahip çıkmak adına güzel çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Malatya’nın her ilçesinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Kent genelinde sürdürdüğümüz düzenleme çalışmalarını ilçelerimizde de yapıyoruz. Darende de sürdürdüğıümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Somuncu Baba Camii ve Külliyesinin etrafını nezih bir görünüme kavuşturduk. Artık yerli-yabancı misafirlerimiz daha rahat gezebilecekler. Buranın feyzinden faydalanıp, güzel anılarla dönecekler. Darende’mizde bu güzel çalışmaları yapmamıza destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Somuncu Baba Camii ve Külliyesi ile Zaviye Mahallesinin çevresinin çok değiştiğini kaydeden Darendeliler, “Çalışmalardan çok memnunuz. Mahallemizin bütün yolları asfaltlandı. Kaldırımları yapıldı. Şimdi aydınlatma  başta olmak üzere diğer çalışmalar yapılıyor. Cami ve külliyemizin çevresi güzel görünüme kavuştu. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

Bülten

c4

c1

c3

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız