SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende Zengibar'ın Başpehlivanı Böke

0
Güncellendi - 2017-08-28 02:42:23
Darende Zengibar'ın Başpehlivanı Böke
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 64'üncüsü düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşleri'nin başpehlivanı Serdar Böke oldu.

Darende Güreş Sahası’nda düzenlenen etkinliğin açılışı, Kur’an-ı Kerim okunup, dua edilerek yapıldı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, burada yaptığı konuşmada, er meydanına Kırpınar başpehlivanlarının da bulunduğu 400 güreşçinin çıkacağını söyledi.

Doğunun Kırkpınar'ı olma yolunda, uzun yıllardır yapılan güreşlerin önemli bir kültürel değer olduğunu ifade eden Eser, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin diyarında vatanına milletine hizmet edecek yiğitler yetiştiğini belirtti.

Konuşmaların ardından güreş müsabakaları başladı.

Organizasyona eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya eski Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri de katıldı.

Darende Güreş Sahası'nda yıldızlar ve büyükler kategorisinde 460 pehlivanın katılımıyla düzenlenen organizasyonda, başpehlivanlık için Çorumlu Hüseyin Gündüz ile Kahramanmaraşlı Serdar Böke finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada rakibini yenen Böke, başpehlivan oldu.

Başpehlivan Böke, yaptığı açıklamada, kendisi için ayrı bir önemi olan Somuncu Baba'nın diyarında güreşmekten dolayı ayrıca mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl farklı yerlerde düzenlenen çeşitli karakucak güreşlerinde başpehlivan olduğunu hatırlatan Böke, "40 dakika gibi uzun süren bir final maçı oldu. Yorulduk ama çok güzel bir müsabaka oldu. Finale gelene kadar güreşen tüm rakiplerimi tebrik ediyorum." dedi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ise yaptığı açıklamada, hemşehrilerinin güreşe doyduğunu belirterek, ata sporu olan karakucak güreşlerini gelecek nesillere aktarmak ve gurbetteki Darendeliler ile bir araya gelmek için bu etkinliği organize ettiklerini söyledi.

Güreş ağalığını 40 bin lirayla iş adamı Hasan Bişgin aldı.

Konuşmaların ardından dereceye giren güreşçilere çeşitli hediye ve ödülleri verildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız