SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende ''Zengibar''la Hareketlendi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'nde yapımı tamamlanan Hasan Gazi Şehitliği, ilçede her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı onuruna tertip edilen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında açıldı.Bu arada, ilçede düzenlenen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" de büyük ilgi gördü. Öte yandan 52. Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali de başladı.

ZENGİBAR FESTİVALİ..
Malatya'nın Darende İlçesi'nde, geleneksel olarak düzenlenen Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali başladı.

Hükümet Konağı önünde kurban kesimiyle başlayan 52. Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali etkinlikleri, kortejin Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla devam etti. Festivalin bu günkü programında, ünlü sünnetçi Kemal Özkan'ın katılacağı sünnet şöleni, Hasan Gazi Şehitliği'nin açılışı ve yöresel halk müziği yarışması yer alıyor. 3 gün sürecek festival boyunca, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenecek.

ANIT VE ŞEHİTLİK AÇILIŞI..
Hayırsever İşadamı Mimar Yücel Sarı ile Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı'nın ortaklaşa yaptığı şehitlikte Anadolu'nun İslamlaşması sırasında savaşan Alpgazilerden Battalgazi'nin amcası olan Hasan Gazi'nin türbesi yeniden inşa edilirken, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemleri ile yakın tarihimizde vatan uğruna şehit olanlar için de bir anıt yapıldı.

Hasan Gazi Şehitliğinin açılışında bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, bir takım hizmetlerin sivil toplum örgütleri ile hayırseverlerin katkısı ile gerçekleştiğini bunun da devletin yetişemediği yerde hizmetin eksik kalmaması için önemli olduğunu söyledi.

Memduh Önal törende yaptığı konuşmada; "Geçmişine sahip çıkmayan, geçmişini bilmeyen milletlerin geleceği karanlıktır. Biz millet olarak geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak, geçmişimizi ne kadar iyi bilirsek, geleceğimizin aydınlık ve emin bir zeminde olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Anıt ve şehitliğin yapımını gerçekleştiren Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı'nın Genel Müdürü İsmail Palakoğlu da konuşmasında fert ve millet hayatında din, iman, istiklal, bayrak ve vatan sevgisi gibi kutsal değerlerin olduğunu bildirdi. Palakoğlu; "Bizim kültür ve inancımıza göre her insanın bu değerlere bağlı olması, gerektiğinde bunlar için kanını, canını vermesi, maddi, manevi bütün imkanları kullanması gerekir. İşte bu doğrultuda şehit Allah yolunda canını, namusunu, bayrağını müdafaa ederken öldürülen kimsedir" dedi.

İsmail Palakoğlu, PKK terörüne kurban gidenlerle birlikte Milli Savunma Bakanlığı kayıtlardan yola çıkılarak Darendeli toplam 91 şehit ismine ulaştıklarını ve her birinin adının mermer levhalara yazılarak abidede gruplara göre yerleştirildiğini ifade etti. Palakoğlu ayrıca çevre düzenlemesinin ardından Darendeli bir şehit olursa onun da buraya defnedileceğini sözlerine ekledi.

Eserin yapımına emek verenlere plaket verilmesinin ardından Darende Kaymakamı Fahri Meral, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal ve Vakıf Genel Başkanı Hamidettin Ateş tarafından anıtın açılış kurdelesi kesildi.

KUR'AN-I KERİM ZİYAFETİ..
Anadolu Gençlik Dergisi Darende Temsilciliği tarafından organize edilen 'Kur'an-ı Kerim ziyafeti' programı, Darende Festival Alanı'nda yapıldı. Programa Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Başkanı Hamidettin Ateş, ünlü sünnetçi Kemal Özkan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyraz, ilçe Müftüsü Ünal Tan, bir çok daire amirleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Tribünlerde yer bulamayan vatandaşlar, çim sahanın büyük kısmını doldurdu. Programa katılan G. Afrika'dan Abdurrahman Sadien, Mısır'dan Ali Mahmud Farac ve Türkiye'den Hacı Bayramı Veli Camii İmamı Abdulkadir Şehitoğlu, izleyenlere Kur'an dinletisi sundu. İzleyenlerin bir çoğunun gözyaşlarını tutamadılar.

Gecede konuşan Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı İlyas Tangüç, "Türkiye'nin dört bir yanını karış karış gezen bir kardeşinizim. Gittiğimiz yerlerdeki kardeşlerimiz hayıflanıyor. Şurada kilise ev açıldı, burada misyonerlik faaliyeti yapılıyor, burada İncil dağıtıyorlar diye. Ben de diyorum ki hiç endişe etmeyin. Asla endişeniz olmasın, bu milletin mayası sağlamdır, temizdir. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, ne kadar İncil dağıtırlarsa dağıtsınlar, ne kadar kilise evler açarsa açsınlar, bu millet bin yıl İslam'a hizmet etmiştir. Daha binlerce yıl hizmet etmeye devam edecektir. Bu yoldan bizi kimse alı koyamayacaktır" dedi.

HABER-FOTO: İsmet UĞUR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız