SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de 24 Hafıza İcazet

0
Güncellendi - 2017-09-04 19:01:55
Darende'de 24 Hafıza İcazet
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 24 hafız için icazet töreni düzenledi.

Somuncu Baba Külliyesi Yeni Cami içerisinde düzenlenen etkinlik, Kayseri Hunat Cami İmamı hafız Fatih Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Malatya İl Müftü Vekili Emin Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Darende'nin hafızlık eğitimine büyük bir önem verdiğini, il genelinde icazet alan hafız kadar Darende'den mezun hafız yetiştiğini ifade etti.

Eğitimini tamamlayan 24 kişinin daha hafızlık kervanına katıldığını aktaran Yılmaz, "Kendilerini tebrik ediyor ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmelerini yüce mevladan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, bunların yetişmesinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hafızlık merkezimize her zaman büyük bir muhabbetle maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hulusi Efendi Vakfı’na da ayrıca teşekkür ederim." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu Müdürü Aydın Duman da hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek desteklerinden dolayı Hulusi Efendi Vakfı'na teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliği çerçevesinde verilen iyi bir Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra amaçlarının milli ve manevi değerlerine bağlı üniversite mezunu bilim adamlarını yetiştirmek olduğunu kaydeden Duman, Türkiye'nin 6 bölgesinden 24 hafızın icazet aldığını belirtti.

Duman, hafızlık eğitimine büyük önem veren ve bu eğitim için gerekli olan maddi manevi ihtiyaçları karşılayan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hafızlardan oluşan Somuncu Baba İlahi Grubu, Darendeli Mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin divanından çeşitli ilahileri seslendirdi.

Konuşmaların ardandan Türkiye'nin 6 bölgesinden ilçeye gelerek hafızlık eğitimini tamamlayanlara Adalet ve Kalkınma Partisi  Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, İl Müftü Vekili Emin Yılmaz, Darende Müftü Vekili Nuri İbrahim Ateş, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş tarafından belgeleri verildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız