SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Ad-Soyad Düzeltmeleri Yapılıyor

0
Güncellendi - 2018-02-25 04:01:03
Darende'de Ad-Soyad Düzeltmeleri Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, mahkeme kararı aranmaksızın ad ve soyadlarda yazım ile imladan kaynaklanan anlam değişikliklerinin düzeltilmesine başlanması üzerine Malatya'nın Darende ilçesinde 6 vatandaşın başvuruları değerlendirilerek düzeltme yapıldı.

Resmi Gazete'de 3 Kasım'da yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilmesine imkan tanındı.

Buna göre, ad ve soyadlarındaki yazım yanlışlarını değiştirmek isteyen 6 kişi, ilçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince başkanlığında toplanan İlçe İdare Kurulu, 6 vatandaşın başvurusunu değerlendirerek karara bağlayıp, isimlerinde gerekli düzeltmeyi yaptı.

Kaymakam Zengince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede başvuruda bulunan 6 vatandaşın isim değişikliğinin gerçekleştiğini belirtti.

Zengince, "Başvurular hala devam etmektedir. Değişiklikler bir defaya mahsus olarak yapılacak. Soyadını değiştiren erkek ise eşi ve ergin olmayan çocuklarının da soyadları düzeltilmektedir. Söz konusu uygulama 3 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecektir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Saim (6 yıl önce)
    Merhaba benim adım Saim ama kayıtta Sayım diye yazılmış bunu düzeltmek için dilekçe verdim ama bir aydan fazla oldu dilekçe vereli daha bi sonuç gelmedi. Acaba dilekçemi kabul mu etmemişler.
    0
    0
    Yanıtla