SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Arıcılık Kurslarına İlgi

0
Güncellendi - 2017-03-20 03:30:49
Darende'de Arıcılık Kurslarına İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Ölçer, kursiyerleri uygulama sınıfında ziyaret ederek sohbet etti.

Arıcılık kursuna ilçede önemli bir talep olduğunu söyleyen Ölçer, mevcut imkanlarla talebi karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Darende’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel bulunduğunu vurgulayan Ölçer, "Biz bu potansiyeli bildiğimiz için arıcılık kurslarına çok daha fazla önem veriyoruz. İlçemizdeki bu potansiyelden daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını istiyoruz. Tüm işlerde olduğu gibi arıcılık da yeteri kadar bilgi ve eğitim olmadan yapılamaz. Bu nedenle arıcılık konusunda daha çok uygulamalı, yerinde eğitim veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursa devlet memuru ve çok sayıda vatandaşın katıldığını aktaran Ölçer, "İlçemizin yüzde 45’ine şimdiye kadar sertifika verdik. İlgi oldukça güzel, her dönem yaklaşık 90 kişiye yakın sertifika veriyoruz. çok sayıda vatandaşın sıra bekliyor. İnşallah bal üretiminde Malatya'nın önemli bir merkezi olan ilçemiz, yeni yetişen arıcılarla Türkiye'nin hem kalite hem de üretim bakımından önemli bal üreticileri olmaya talip." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • salim boztaş (7 yıl önce)
    kursa katılımcılar halk eğitim idarecileri ve bir takım öğretmenler. müdür vekilinin dediği vatandaşlar neredeler acaba resimde yoklar. belkide gizlendiler. çiftçiler tarım ve hayvancılık yapanlar neredeler. el gördülük kurs mu. gerçek kurs mu. katılım sayısı bu kadarsa bir ilgi var denemez.
    0
    0
    Yanıtla