SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İlçede Aşure Etkinliği

0
Güncellendi - 2018-09-24 01:00:47
İki İlçede Aşure Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Darende ve Arguvan ilçelerinde Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği gerçekleştirildi.

DARENDE'DE

Darende'de muharrem ayı dolayısıyla  düzenlenen "Balaban 61 Evler Aşure Etkinliği"nde vatandaşlara aşure ikram edildi.

Balaban Mahalle sakinleri tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Balaban 61 Evler Aşure Etkinliği"ne Kaymakam Enver Hakan Zengince ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Zengince, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, düzenlenen etkinlik için teşekkür etti.

Balaban Kültür Derneği Başkanı Nami Değirmenci ise, etkinlik kapsamında bin kişiye aşure ikram edildiğini dile getirerek, "Aşurenin tüm malzemesi mahalle sakinleri tarafından belirli ölçülerde imece usulü ile karşılandı. Muharrem ayının dinimizde önemli bir yeri var. Bu ayda yaptığımız aşurenin yalnızca ağızları tatlandırmak için değil insanları birbirlerine yaklaştırmasını, dostluğa, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diliyorum. Aşurenin ve muharrem ayının insanlarımız arasındaki muhabbeti, sevgiyi ve birliği kuvvetlendireceğine inanıyorum. Bu gelenek asırlardır devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Biz de 61 Evler olarak bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz geleneğin devam etmesine katkı sunacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2 kazan içerisinde pişirilen bin kişilik aşure, misafirlere ve mahalle sakinlerine ikram edildi.

AKÇADAĞ'DA

Akçadağ ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş'ın organizasyonunda mahalle meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi.Yoğun katılımın olduğu etkinliği geleneksek hale getireceklerini belirten Gönültaş," Biz bu birlikteliği yıllarca düğünlerde,cenazelerde bir araya geldiğimizde hep konuşuyorduk köyümüzde bir araya gelelim diye,bugüne nasipmiş bu güne kısmetmiş"dedi

Muharrem ayının ve aşurenin İslam tarihinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Gönültaş,"İslam dininde en kıymetli 4 aydan biri olan ve hicri takvimin başlangıcı sayılan Muharrem Ayı, bünyesinde önemli olayları barındırmaktadır. İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir aydır. Muharrem Ayı'nın 10. Günü olan ve bereketi temsil eden Aşure Günü'nü, Muharrem Ayının içerisinde, paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Günü, ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar demektir. Aşure Günü, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilmesinin hüznünü de barındırmaktadır. Kerbela da şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayı'nın; bütün Müslümanların maddi ve manevi olarak arınmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da güçlenip pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum"diye konuştu

Konuşmaların ardından kazanlarda pişirilen aşure, misafirlere ve mahalle sakinlerine ikram edildi.

AA- iha

Darende'deki etkinlik

Akçadağ'daki etkinlik

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız