SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Aşure Günü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:07
Darende'de Aşure Günü
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. 

Aşure etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Süleyman Eser, Aşure Günü’nde önemli olayların yaşandığına dikkat çekerek, “Muharrem ayında peygamberler için çok önemli mucizeler gerçekleşmiştir. Bu sebeple dinimizce önemi büyüktür. Bu özel gün Hz. Adem'in işlediği günahın ardından tövbesinin kabul edilmesidir. Hz. İdris bu günde göğe yükseltilmiştir. Hz. Nuh'un gemisi bu günde tufandan kurtulmuştur. Hz. Yakup hasret acısı ile kavrulurken bu özel günde oğlu Hz.Yusuf'a kavuşmuştur. Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i ikiye yarıp, Firavun'u gazaba uğrattığı gün bugündür. Hz.İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup göğe yükselmesi yine bu güne isabet etmektedir. Hz. İbrahim'in zalim Nemrut'un ateşinden kurtulduğu gün de budur. Hz.Yunus'un balığın karnından kurtulduğu ve Hz. Eyüp'ün dertlerine şifa bulduğu gün de budur” şeklinde konuştu.

Darende Kaymakamı Ali Türk de, "Son zamanlarda ülkemize yönelik yapılan saldırılarda biz bir olduğumuzu bu tür etkinliklerle gösterdiğimiz sürece hiçbir güç bizim yükselişimizi durduramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Vaiz İbrahim Ateş'in dua ettiği programda Kaymakam Ali Türk ve Başkan Eser vatandaşlara aşure dağıttı.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız