SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Aşure İkramı

0
Güncellendi - 2019-09-14 01:59:02
Darende'de Aşure İkramı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde muharrem ayı dolayısıyla Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vakıf tarafından insanlar arasındaki sevgi ve kaynaşmanın sağlanması için hazırlanan aşureler, Somuncu Baba Külliyesi’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara ikram edildi.

Vakıftan yapılan açıklamada, muharrem ayında insanlar arasındaki sevgi, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımının, komşunun komşudan haberinin olmadığı günümüzde, örnek teşkil edeceği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Vakfın genel merkezinin yer aldığı Darende’nin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Konya ve Sivas'ta Cuma namazından sonra 10 bin kişiye aşure dağıtıldı. İnsanlık ve İslam tarihinde önemli olayların tekabül ettiği tarih olan muharrem ayı dolayısıyla aradan nice yıllar geçmiş olmasına rağmen zaman içinde aşure denilen bir tatlı yapılarak anılır ve yaşatılır oldu. Pek çok geleneklerimiz vardır ki yediden yetmişe bütün millet fertlerini birleştirir, kaynaştırır, dayanışmaya, işbirliğine vesile olur. Aşure geleneğimiz de bir tatlı ikramı gibi görünmekle beraber, sembolize ettiği manevi hadise ve meydana getirdiği kardeşlik atmosferi bakımından mühimdir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız