SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Bir Yıllık Asayiş..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:15
Darende'de Bir Yıllık Asayiş..
A- A+ PAYLAŞ

Darende Emniyet Müdürü Salih Köken, ilçedeki bir yıllık asayiş olaylarını değerlendirdi. Köken, düzenlediği basın toplantısında, her ay bir mahallede huzur toplantısı yaptıklarını, burada vatandaşlarla bir araya gelip toplumsal konu ve olayları halkla ele aldıklarını söyledi. Vatandaşların huzur ve güven ortamında yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Köken, insanlarla kurdukları güzel diyalogların polise duyulan güveni artırdığını ifade etti. 

Polisin günün 24 saatinde sürekli kontrol yaptığını da anlatan Köken, düğün ve eğlencelerde havaya ateş etme olayının tamamen bittiğini aktardı. Önleyici yöndeki çalışmalarının güzel neticeler verdiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Salih Köken, ''Asayiş açısından ilçemiz huzur içindedir. Bu insanların kurallara uyup, topluma karşı saygılı olduklarının önemli bir göstergesidir'' dedi. Köken, Toplum Destekli Polislik biriminin vatandaşların sorunlarının çözümü için çalıştığını, insanların ihtiyaç duyduğu bir çok alanda ellerindeki tüm imkanları onlara sunmanın gayreti içinde olduklarını vurguladı. 

Çarşı merkezine polis noktası kurduklarını ifade eden Köken, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve lojmanların kapsamlı bir onarımdan geçirildiğini kaydetti. Salih Köken, yeni bir hizmet binasının da yatırım programına alındığını ve proje çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. İlçeye MOBESE kurulması için gerekli alt yapının hazırlanmaya başlandığını anlatan Köken, bu yatırımların büyük bir kazanım olduğuna dikkati çekti. Geçen yıl piyasa değeri 4 milyon dolar olan yurda sokulması yasak 500 gram ''selenium 74'' maddesini yakaladıklarını hatırlatan Köken, şöyle konuştu: ''Bir yılda ilçemizde meydana gelen çeşitli olaylarda 35 kişi yakalandı. Dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 1 kişi de aranıyor. Yapılan kontrollerde adli makamlarca yakalama emri bulunan 35 kişi gözaltına alındı. Yakalananlardan 14'ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.'' Köken, şüpheli görülenlerin üzerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 133 kök Hint keneviri, 350 gram esrar maddesi, 6 bin 184 paket kaçak sigara, 3 kilo tütün, 3 adet 9 milimetre çapında tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet kuru sıkı tabanca, 17 adet 9 milimetre çapında kuru sıkı fişek ele geçirildiğini belirtti. 155 polis imdat hattına yapılan ihbarların bir önceki yıl 86 olduğunu kaydeden Köken, geçen yıl bu sayının 160'a yükseldiğini bildirdi. Meydana gelen 40 trafik kazasında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini anlatan Köken, bu kazalarda 18 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız