SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Filistin Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Darende Anadolu Gençlik Dergisi İlçe Temsilciliği ve Cansuyu Ankara Şubesi Tarafından Filistin Gecesi ve Filistin Yararına Kermes Düzenlendi. Gece Darende Esnaf Kefalet Konferans salonunda yapıldı.

Programa araştırmacı yazar Nurettin Şirin, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Şükrü Gök, Darende Anadolu Gençlik Dergisi İlçe Temsilcisi Hamit Özbey, Esnaf Odası Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ve yoğun bir kalabalığın katıldığı gece, Kuran Tilaveti ile başladı.

Cansuyu Ankara Şube Başkanı Şükrü Gök " İnsanlığın bitmeyen dramı Filistin… Kan ve göz yaşının hiç eksik olmadığı mazlum coğrafya. Namluların bebeklerin üzerine doğrultulduğu, çocukların annelerinin kollarında katledildiği, Müslüman kardeşlerimizin utanç duvarıyla tecrit edildiği bir coğrafya. Müslüman kardeşlerimizin hunharca katledildiği yetmezmiş gibi, uygulanan ambargo ile geride kalan gözü yaşlı insanların ölüme terk edildiği Filistin yanıyor. İşte Gazze’den, Filistin’den yükselen bu feryada seyirci kalıyor dünya. Masum insanların katledilişine, bir milletin tecrit edilişine seyirci kalıyor.. Biz Filistin’de yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalamayız, kalmamalıyız. Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar bizim sıkıntılarımız olmalı. Onlar evlerine giremezken, onlar yiyecek bulup yiyemezken, onlar ibadet dahi edemezken biz bu tabloya duyarsız kalmamalıyız. Bireysel ve kurumsal hepimizin yapabileceği bir şeyler muhakkak vardır. Kimimiz para ile, kimimiz ilaç ile, kimimiz giyecek ile hiç olmadı dua ile Filistinli kardeşlerimizi unutmamalıyız"dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre "
Bu organizasyon, milletimizin, kahve ağzıyla yapılan atışmalarla oyalandığı, ümmet bilincinin zayıfladığı, insanımızın İslamcın özünden uzaklaşarak şekilci bir dindarlık anlayışının yaygınlaşmaya başladığı, İslam coğrafyasında iktidar sahiplerinin iktidarlarının devamı için Siyonist şebeke ve haçlı ittifakı ile işbirliği yaptığı bir dönemde yapılması hasebi ile ayrıca takdire şayandır."diye konuştu.

Gecenin son konuşmasını yapan yazar Nurettin Şirin "Bugün Siyonistlerin dümen suyuna girmiş ne kadar kurum, kuruluş, medya varsa hep Kudüs'ü, Filistin'i yok saymaya çalıştılar. Ama birisi çıktı ve dedi ki "siz ne yaparsanız yapın Kudüs'ü dünya ve Türkiye Müslümanlarının gündeminden çıkaramazsınız" Mescidi Aksa'nın, Filistin'in Müslümanların bir toprağı olduğunu bize Erbakan hocamız öğretmiştir. Bu bilinç bize Millî Görüş liderinin armağanıdır. Eğer biz bugün oradaki kardeşlerimizin derdiyle dertleniyorsak ve Filistin İslâm'ın toprağıdır diyorsak bu Erbakan hocanın sayesinde olmuştur" dedi.

Şirin, "Kudüs özgürleşinceye kadar bu mücadele devam edecek, bunu herkes böyle bilsin. Filistin "in özgürleşmesine 10 yıldan az bir zaman kaldı. Bugün ülkemizde ve dünyanın neresinde kan akıyor ve terör varsa bunu herkes bilsin, bu işlerin altında Telaviv var, Beyaz Saray var" şeklinde konuştu.

Nurettin Şirin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler Filistin `in yanında değiliz, aksine Filistin `in içindeyiz, Filistin `in ortasındayız, Filistin bizim kalbimizde. Bizler Filistin'i savunmakla kendimizi, tarihimizi, ecdadımızdan kalan mukaddes emanet ve mirası savunuyoruz. Filistinliler bize şunu söylüyorlar; Filistin topraklarında yatan Osmanlı şehitleri, Osmanlı ile Filistin `in ayrılmaz bir parça olduğunun en bariz örneğidir. Bizler bugün Filistin `in bağrında şehit olarak yatan Osmanlı'nın çocuklarıyız, Filistin `i işgal eden Siyonistler ortadan kalkmadıkça bir gün olsun nasıl yerimizde oturabilir ve durabiliriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız