SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Gıyabi Cenaze Namazı

0
Güncellendi - 2016-07-19 22:42:27
Darende'de Gıyabi Cenaze Namazı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Darende ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Hasan Akyol Çarşı Merkezinde şehitler için İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından kıldırılan cenaze namazına İlçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, AKP İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından İlçe Müftüsü Varol tarafından dua yapıldı.

DEMOKRASİ NÖBETİ..

Darende’de, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların Demokrasi nöbeti devam ediyor.

İlk günden itibaren ilçe merkezinde çarşı meydanını dolduran Darendeliler ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye karşı sloganlarla tepki gösteren vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi alanları terk etmiyorlar.

Darende’deki demokrasi nöbetini terk etmeyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, FETÖ´nün darbe teşebbüsünün sadece hükümete yönelik olmadığını, ülkenin geleceğinin de hedeflendiğini ifade etti. Türkiye’nin bu tür çapulcuları çok gördüğünü kaydeden Eser, "Bundan sonra da olacaktır ama milli iradenin gerçekten var olduğunu ak yürekli insanlar gösterdi. Hükümetimiz, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, dik ve sağlam duruşu ile bu aziz millet onların düşlerini yok etti" diye konuştu.

Demokrasi nöbeti sırasında Somuncu Baba Camii İmam Hatiplerinden Musa Tektaş’ın şiir okumasından sonra toplu dua yapıldı. Demokrasi nöbetinde Kızılay Darende Şubesi de vatandaşlara soda ve kek dağıtımında bulunarak milli iradeye destek oldu.

Demokrasi nöbetine İlçe Kaymakam Ali Türk, AKP İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, belediye encümenleri ile birlikte 7'den 70'e tüm Darendeliler katılıyor.

iha

ŞEHİTLER İÇİN DARENDE İLÇESİNDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI (İSMET HÜSEYİN UĞUR/MALATYA-İHA)

DARENDE DE DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRÜYOR (İSMET HÜSEYİN UĞUR/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız