SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Hapkido Elemesi

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Hapkido Federasyonunun organize ettiği Hapkido Türkiye Şampiyonası 1.eleme turları Darende’de yapıldı.

Darende Spor Salonunda yapılan Hapkido Türkiye Şampiyonası 1.eleme turlarına 20 kulüp katıldı. 125 sporcunun yer aldığı elemelerde Darede spor kulübü takımı takım halinde birinci oldular.

Şampiyonaya Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Belediye Başkan vekili Adil Sönmezler, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, İlçe Spor Müdürü Zeki Akalın, Darende Spor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe, Türkiye Hapkido Federasyon Başkanı Şükrü Kınataş ve çok sayıda sporsevenler katıldılar

Elemelerde birinci olanlar şu şekilde;

32 kilo: Onur genç
40 kilo: Zafer Demir
48 kilo: Ege Bilğin
56 kilo:Remzi Aktaş
64 kilo:Ali Burak Toy
72 kilo:Çağıl Çelikşan
+72 kilo: Mehmet Tombul

HAPKiDO NEDIR?
Hap: Beden ve ruhun uyumlu birlikteliği
Ki: Yaşam ve beden enerjisi, iç enerji
Do: Egitim yolu, sanatı

Bu üç sözcüğün birleşmesiyle oluşan "Hapkido" terimi; beden, ruh ve iç enerjinin uyumlu birlikteligi temeline dayanan Kore kökenli bir savunma sanatının, bunun da ötesinde, bir yaşam biçiminin adıdır.

Hapkido geniş bir yelpazede; kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında, ateşsiz her türlü silahi ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyalari birer silaha dönüştürmeyi öğretir.

Hapkido, bir spordan daha çok, meşru müdafaaya uygun bir savunma sanatıdır. Yaşa bagli olmaksizin hem kadinlar hem de erkekler tarafından öğrenilebilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız