SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Kan Bağışı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:55
Darende'de Kan Bağışı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde Malatya Kızılay Kan Toplama Merkezi tarafından Cumhuriyet alanında kurulan mobil kan bağış tırına Darendeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'de kan bağışında bulundu.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Kan vermenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Türk Kızılay'ımız ilçemizde bağış kabul ediyorlar, Darende bu işin önemini bilen bir yer. Biz Kızılay yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışacağız” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ise konuşmasında, “Ben de bir hekim olarak kan bağışının ne kadar önemli bir görev olduğunu mesleğim boyunca yaşadım, bunun tüm hemşerilerimizin de bilincinde olduğunu biliyorum. Darende’miz bağış konusunda gayet bilinçli ve Kızılay'ımıza destek vermektedir. Şimdi burada genç sağlık meslek lisesi öğrencilerini görüyorum ve mutlu oldum. Ben de 1968 de sağlık meslek lisesine başladığımda bu gençler gibi heyecanla azimle başladım bugünde onlarla bir arada olmak beni çok mutlu etti. Biz belediye olarak Kızılay'ımız ın her zaman yanında ve destekçisiyiz, kendilerine de tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kızılay Malatya Kan Merkezi görevlilerinden Ferhan Altunbaşak ise, “Kızılay olarak 3 ayda bir Darende ilçemize geliyoruz, yıl ortalaması Darende'de 800 - bin ünite kan bağışı almaktayız. Bize bu çalışmalarımızda destek veren Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığımıza duyarlı Darendelilere kurumum adına, bağışlanan kanları ulaştırdığımız hasta ve yakınları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Darende Kızılay Şube Başkanı Mustafa Kızmaz, “İlçemiz Kızılay’ımıza her zaman kan bağışında yoğun destek vermektedir, bir kan üç can sloganıyla tüm halkımızı bağışları artırarak devam ettirmelerini diliyorum” dedi

Konuşmaların ardından Türk Kızılay’ı tarafından ilçe Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'e plaket takdim edilirken, çalışmalarda kurumu destekleyen Sağlık Melek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi müdür ve öğrencilerine birer teşekkür belgesi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız