SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Kentsel Dönüşüm

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:03
Darende'de Kentsel Dönüşüm
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi’nde kentsel dönüşüm projesi için eski binaların yıkımına başlandı 

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, TOKİ aracılığıyla yapacakları kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki ilk adım olarak 1977 yılında iskan evleri olarak yapılan belediyeye ait 32 eski konutun yıkımıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Heyiketeği Mahallesinde, Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki evlerin yıkım çalışmasını inceleyen Eser, alandaki vatandaşlara proje hakkında bilgi verdi. Yıkımın belediyeye ait iş makineleri ve ekipler tarafından kontrollü bir şekilde ilerlediğini kaydeden Eser, yapılaşmada estetiğe önem verdiklerini dile getirdi.

Hazırlanan proje ile bu alana altı işyeri, üstü de üç katlı konutlar inşa edileceğini belirten Eser; “Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunan hem fiziki olarak hem de mekansal anlamda artık işlevini yitiren ve de hoş bir görüntü sergilemeyen bu eski evleri yıkıyoruz. Bu alanda inşa edilecek binalar geleneksel mimari tarzımıza uygun olarak projelendirilmektedir. Yol kodunun altına kapalı otopark, giriş katlara işyerleri ve üstlerine de konutlar inşa edilecek. Karayolunu kullananların işyerlerinden alışveriş yapabileceği özellikte planlanan binalardaki evler ise özellikle yazlıkçı olarak bilinen ailelere de hitap edecek şekildeki konseptlerde projelendirilmektedir” dedi.

Evlerin yıkımına başlamakla Darende’deki kentsel dönüşüm çalışmasının ilk kazmasını vurmuş bulunduklarını ifade eden Eser, “İnşallah bu çalışmalarla eski binaları yıkarak buraları o kasvetli havadan kurtararak modern konutlar, işyerleri ve parklarla örnek bir alana dönüştüreceğiz. Darende’mizin, insanının yüzünü güldüreceğiz, ilçemizin dokusuna, mimari tarzına uygun alanları vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” diye konuştu.

Özellikle ilçe dışında yaşayan hemşerilerin hasret duyduğu, memlekete geldiklerinde yemeklerini yiyecekleri, aileleriyle çocuklarıyla dinlenip eğlenebilecekleri alanları oluşturacaklarını vurgulayan Eser, “Bizler Darende’ye hizmetin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. TOKİ ile yapacağımız ortak çalışma ile önümüzdeki günlerde de gerek çarşıdaki işyerlerine gerekse de bu alana yapılacak projenin talepleri alınmaya başlayacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız