SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Konferans

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde düzenlenen "Hz.Muhammed'in Aile Fertlerine Karşı Davranış Tarzı" konulu konferans ilgi gördü.

Mevlid Kandili münasebetiyle Darende Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği'nce organize edilen ve Malatya il müftü yardımcısı Ünal Tan'ın verdiği "Hz.Muhammed'in (SAV) Aile Fertlerine Karşı Davranış Tarzı"konulu konferansı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu'nda yapıldı.

Konferansada konuşan il müftü yardımcısı Ünal Tan, "Müminlerin iman bakımından en mükemmel olanı ahlaki bakımdan en güzel olan ve ailesine şefkat ve yumuşak davranandır. Hz.Peygamber (SAV) bu konuda en güzel örneği kendisi sunmuştur.O yüce Allah'ın Eşlerinizle en güzel bir biçimde geçinin emrini bizzat uygulamıştır. O eşleriyle en güzel bir şekilde geçinmiş onlara her konuda yardımcı olmuş ev işlerinde onlara ortak olmuş onlara asla bir fiske dahi vurmamıştır. Onlar hayatlarında ve vefatlarında her zaman hayırla anmıştır. Hz.Ayşe'ye Peygamberimizin evde ne yaptığı sorulunca "Ev halkına işlerinde yardım ederdi elbisesinin söküğünü diker veya yamar, ayakkabısını tamir ederdi ezanı işitince de namaza çıkardı' dediği bildirilmiştir. Peygamberimiz ailenin geçimi için çalışıp çabalamayı teşvik ederdi" dedi.

Konferansa, Darende Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, ilçe vaiizi Yahya Özden çok sayıda vatandaş katıldı.

Darende ilçesinde müftülük görevinde bulunan ve şu anda Malatya il müftü yardımcısı olan Ünal Tan'a din görevlileri tarafından bir de plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız