SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Riskli Alan Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:51
Darende'de Riskli Alan Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Bakanlar Kurulu'nun Darende ilçesinde bir bölgenin riskli alan ilan edilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bakanlar Kurulu Kararına göre;  Darende ilçesine bağlı Zaviye Mahallesi sınırları içinde kalan belirli bir bölge riskli alan ilan edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanununun" 2. maddesi uyarınca alınan Bakanlar Kurulu Kararının Darende’nin Zaviye Mahallesi Kaledibi mevkiini kapsadığı belirtildi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN..

Darende'nin Zaviye Mahallesi Şehirarası mevkinde yaklaşık 28 dönümlük alanın kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile ilgili Darende Belediyesi tarafından yapılan proje, birkaç ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmuştu.

Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Mayıs ayında, yapılan işlem ve kentsel dönüşüm projesi ile ilgili, söz konusu bölgede yaşayan 38 hanenin sahibini bilgilendirmiş, bölgenin riskli alan ilan edilmesi sonrası burada yapılacak kentsel dönüşü ile ilçenin daha çok gelişeceğini söylemişti.

Zengibar Kalesi ve Somuncubaba Külliyesi girişindeki alanın imara açılmayacağını belirten Doğan, ayrıca kentsel dönüşümün Darende’nin birçok alanında yoğun bir şekilde başlatıldığını kaydetmişti. Şehir Çarşısı'nın da kentsel dönüşüm ile yenileneceğini ifade eden Doğan, projenin bakanlıkta onayına gönderildiğini bildirmişti.

FOTO: Darende genel görünüm (darende.gov.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız