SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Sağlığa Tek Merkez

0
Güncellendi - 2018-08-08 04:33:04
Darende'de Sağlığa Tek Merkez
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu merkezi yapımına başlandı.

Merkezdeki Heyiketeği Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alana inşa edilecek yeni tesisler, ilçede farklı binalarda hizmet veren 3 farklı hizmet kurumunu tek çatı altında toplayacak.

İnşaat çalışmaları başlayan sağlık merkezinde incelemelerde bulunan Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, tek çatı altında toplayacakları sağlık kuruluşlarının daha verimli ve nezih bir ortamda hizmet vereceğini söyledi.

Kısa bir süre sonra il protokolünün katılımıyla temelinin atılacağını belirten Başkan Eser, "AK Parti'nin temel politikalarından olan sağlık hizmetini ilçemizde en üst düzeyde ileriye götürüyoruz. Sağlık turizmine açıyoruz. Yakında ilçemize fizik tedavi hastanesinin temelini atacağız. Bunlar güzel ve büyük hizmetler. Şu anda bulunduğumuz alana Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun temelini atacağız. Kıymetli hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Eser, Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yüklenici firma sorumlusu Sabri Unat da 800 metrekare temel alanı olmak üzere 3 bin metrekarelik bir alana Darende'ye yakışır modern bir sağlık tesisi kazandırma çabasında olduklarını söyledi.

Unat, merkezin yüksek teknoloji özellikleri olan bir tesis olacağını belirterek, "Dört kat inşa edilecek tesiste acil müdahale yapılabilecek ameliyathaneler olacak. Burası, tüm sağlık kurumlarının tek binada daha kaliteli hizmet verecek bir şekilde tasarlandı. 8 ay gibi kısa bir sürede inşaat çalışmalarını tamamlayarak Mart ayı gibi inşallah teslim edeceğiz." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız