SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Sempozyum

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:32
Darende'de Sempozyum
A- A+ PAYLAŞ
 
‘Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu’ için dünyanın farklı ülkelerinden Malatya’nın Darende ilçesine gelen bilim adamları ve çok sayıda vatandaş, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’yi andı. 
 
Hacı Bayram-ı Veli’nin hocası olan ve 14. yüzyılda yaşayan Somuncu Baba ile Osman Hulusi Ateş Efendi’yi anmak için Darende ilçesinde Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli etkinlikler organize edildi.
 
Etkinlikler kapsamın da, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin kabirlerinin bulunduğu cami avlusunda toplanan vatandaşlar okunan dualara eşlik ettiler. Mısır’lı Hafız Hüseyin Türkan’ın Kur’an-ı Kerim ziyafeti vatandaşların ilgisini çekerken, etkinliklere katılan vatandaşlarca 2012 hatmin duası yapıldı. Şehitler içinde dua edildi.İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Mısır gibi ülkelerden gelen bilim adamları da katıldığı etkinlikte Grup Dergah tarafından tasavvuf musikisi konseri sunuldu.
 
Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, “Büyüklerin çağrısına uyanlar, hayatlarında huzur ve refah bulur. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi de gerek yaşantıları, gerekse de topluma fayda sağlayan hizmetleriyle gönüllerde eşsiz bir yer edinmiştir” ifadelerini kaydetti.
 
Anma etkinliklerine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Nijerya’nın Suriye Büyükelçisi Mohamed Yousef Babagindeo, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız