SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de 'Sıbyan Mektebi'

0
Güncellendi - 2016-06-20 22:13:18
Darende'de 'Sıbyan Mektebi'
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Malatya'nın Darende ilçesindeki Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu bünyesinde "sıbyan mektebi" açıldı.

Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursu Müdürü Aydın Duman, kurs merkezindeki açılışta, 4-6 yaş grubu çocukların kabul edildiği mektepte, haftada 5 gün 20 saat eğitim verileceğini söyledi.

Duman, hafızlık eğitimin alt yapısının hazırlandığı sıbyan mekteplerine yoğun bir başvuru olduğunu aktararak, "Çocukların ana dersleri Kur'an, dini ilimler ve uygulamalı etkinliklerden oluşuyor. Hafta içi her gün sabah 08.30 ile öğlen 12.00 arasında eğitim verilecek. Şu ana kadar biz duyurmadan farklı illerden 30 aile başvuruda bulundu. Bu rakamlar tanıtım yapmaya başladığımızda çok daha artacağından eminiz. Ailelerin böylesine anlamlı bir eğitime göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de eğitim sisteminin düzeltilerek 4+4+4 düzenine geçilmesinin meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Eser, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçede açılan Sıbyan Mektebi'ni anlamlı bulduklarını belirterek, "Burada eğitim görecek yavrularımız, Müslüman bir ülkenin aydın, inançlı nesline katkı sağlayacak. Onların bu eğitimlerini önemsiyoruz ve belediye olarak her zaman destekçileri olacağız. Ailelerin de gönül rahatlığı ile bu kurumlara evlatlarını teslim ederek dini eğitimlerini almalarını sağlamalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol ise kurs bünyesinde açılan mektep sayesinde parçaların birbirlerini tamamlayacağını dile getirerek, "4-6 yaştan başlayacak ortaokul ve lise bitinceye kadar bu çocuklar dinlerini, İslam'ı ve Kur'an-ı öğrenecekler ve hayata daha güçlü daha donanımlı bir şekilde hazırlanmış olacak. Bu yavrularımız aynı zamanda alacakları güçlü eğitimle İmam Hatip Okullarının alt yapısını oluşturacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilerek, miniklerin eğitim göreceği sınıflar ve oyun alanları gezildi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, bazı okul müdürleri ve aileler katıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YAZ OKULLARI..

Bu arada  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'ne bağlı semt konakları ve eğitim merkezlerinde yaz okulu açılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretsiz olarak düzenlenecek yaz okuluna 9-14 yaş arası öğrencilerin kayıtları alınmaya başlandı.

5 Semt Konağı ve 3 eğitim merkezinde yürütülecek yaz okulu, 18 Temmuz’da başlayacak.

19 Ağustos'a kadar devam edecek yaz okulunda Temel Dini Bilgiler, Kıssadan Hisse, Değerler Eğitimi, Sahabe Hayatları, Siyer dersleri yapılacak.

Müzik etkinlikleri, akıl oyunları, sportif aktiviteler, el sanatları ve bilim projeleri ile kitap okuma saatinin yer alacağı okul sonunda piknik de gerçekleştirilecek.

Yaz okuluna kayıt yaptırmak için Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı eğitim merkezlerine müracaat edilebilecek.

AA

sıb2

sıb3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ömer (7 yıl önce)
    hangi çağda yaşıyoruz.4-6 yaşındaki çocuğa dini eğitim vermek pedagojik olarak çok zor bir karar.haftada 5 gün 20 saat ne demek?birileri saygısızlık adedebilir yazımı lakin...bir daha düşünülmeli.ağaç yaşken eğilir demek değildir bu
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Çağımız çok değişti. O yaştaki bir çocuğu birilerine teslim ediyorsunuz. Oyun hamuru gibidir. O çocuktan ister bir melek, isterseniz bir şeytan çıkarabilirsiniz. Anneye ve babaya daha çok ihtiyacı olan bir yaşta haftada 5 gün ve 20 saat birilerine teslim etmek ??? Ben asla öyle bir şey yapmazdım.
    0
    0
    Yanıtla