SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Somuncu Baba Kültür Etkinliği...

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'nde geleneksel hnale dönüştürülen ve bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Somuncu Baba ve Esseyit Hulusi Efendi Kültür Etkinliği' kalabalık bir katılımla gerçekleştiriliyor.

AÇILIŞ TÖRENİ GÜREŞ MEYDANINDA..
Darende Belediyesi ve Esseyit Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliklerin Güreş Meydanı'nda yapılan açılış törenine; AKP Malatya Milletvekilleri Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt, Darende Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Memduh Önal, eski milletvekili Bülent Çaparoğlu, MİAD başkanı Yunus Akdaş, sanatçı Kenan Işık, işadamları, yurdun değişik bölgelerinden vatandaşlar katıldı.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, "İlçemize ve insanlığa ömrünü hizmet etmek için adayan merhum Hulusi efendiyi rahmetle anıyoruz. A'dan Z'ye bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Esseyit Osman Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ise ''Kültür etkinliklerimizdeki gayemiz ilçemizin köklü bir kültür mirası vardır. Bunu en iyi şekilde yaşatmaktır. Ülkemizin değerli bilim adamı, yönetici, sanatçı, edebiyatçı işadamları ve basın mensuplarını bir araya getirmek ve onlardan halkımızın istifade etmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Bu konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, Dursun Ali Erzincanlı, Münib Engin Noyan, Mustafa Cihan ilahi okuyup, tasavvuf musikisinden eserler seslendirdiler.

BAKANIN KATILDIĞI AÇILIŞ..
Öğleden sonra da, etkinlikler programında yer alan Somuncu Baba Camii külliyesindeki Darende Kültür ve Tanıtım Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa, Ankara'dan karayoluyla gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ile etkinliklerin Güreş Meydanı'ndaki açılış töreninde hazır bulunanlar da katıldılar.

Darende'deki kültür etkinlikleri, akşam Güreş Meydanı'nda düzenlenecek konser ile tamamlanacak.

FOTOĞRAFLAR: İsmet UĞUR/ DARENDE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız