SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Tarla Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:13:06
Darende'de Tarla Günü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde ‘Tarla Günü’ düzenlendi.

Darende’ye bağlı Aşağıulupınar kasabasında besicilik yapan Mehmet Korkut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün önerisi ve desteğiyle hayvanlarının yemlerini de kendi üretmeye başladı.

Aşağıulupınar kasabasında düzenlenen tarla gününde bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, tarımın önemini anlattı. Kuş, ithal eden değil de ihraç eden olabilmek için bilinçli tarımın yapılması gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ali Selvi ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Müdürlüğümüze gelerek bilgi ve destek isteyen Mehmet Korkut adlı çiftçimiz hayvancılık yapmaktadır. Üreticimizi yönlendirdik ve mısır üretimine başladı. Dolayısı ile yem masrafından da kurtulmuş oldu. Ben her ortamda söyledim. Mutlaka kayısı önemlidir. Ama bunun dışında da gelir getirecek ürünler araştırılmalıdır. Örneğin hayvancılık çok önemli bir sektör. Ama hayvancılıkta kar ede bilmek için mutlaka yemi kendimiz üretmeliyiz. Malatya da yüzde 45 sulu tarım arazisi mevcut. Ama bizler sulu tarım arazisinin genelini kayısıya ayırmışız. Kayısı bazı dönemlerde sıkıntılı oluyor. Örneğin don olayları olduğu gibi ama bugün görüyoruz Aşağıulupınarlı çiftçimiz kayısı yanında hayvancılık yapıyor ve yemini de kendi üretiyor. Bir dönemler Malatyalı üreticiler yem ve saman fiyatlarından olumsuz etkilendiler. Ben her ortamda söylüyorum. Yem konusunda buna çare olarak sulu tarım arazilerine slayt mısır ve yonca ekimi konusunda çiftçilerimizi aydınlatmaya çalıştım bu bağlamda az gider çok kazanç sağlarız.”

Çiftçi Mehmet Korkut, slaj mısır üretimi ile hayvanlarının yeminin çok ucuza mal ettiğini söyleyerek, emeği geçenlere ve kendini yem üretimine teşvik edenlere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız