SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Turizm Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:12
Darende'de Turizm Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende ilçesinde “Turizm Çalıştayı” düzenlenerek, ilçenin turizm potansiyeli masaya yatırıldı. 

Tiryandafil Oteli Salonu’nda düzenlenen Turizm Çalıştayı” toplantısına Kaymakam Mehmet Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu ve İnönü Üniversitesi turizm bölümü öğretim üyeleri, ÇEKÜL Malatya Kordinatörü Bekir Sözen, İlçe emniyet müdürü Salih Köken, İlçe müftüsü, Ahmet Varol, ilçe halk eğitim müdürü Mehmet Ali Önal, Belde Belediye Başkanları, Vakıf yetkilileri katıldı. Toplantıya katılanlar, ilçede turizm potansiyelinin daha da arttırılması için önerilerini dile getirdi.

Kaymakam Aktaş yaptığı konuşmada, "Turizmle anılan tarihi çok eskilere dayanan ve bünyesinde doğal ve kültürel bir çok eseri barındıran ilçemiz, her geçen gün gelişmektedir. Turizm konusunda bu mevcut güzellikleri ile geleceğe daha güvende bakması bu konuda 2011 yılından beri kaymakamlık olarak turizm tanıtım merkezi bürosunu kurduk ve inanıyorum ki çok kısa süre içresinde önemli çalışmalar yapıldı. Çeşitli vilayetlerde tanıtım günleri yapıldı projeler yapılarak bu kaynaklarla turizm ve tanıtım alanında önemli faaliyetler ve işler yapıldı. Bunu daha da ileriye götürmek lazım önemli ve güzel fikirlerin ortaya çıkması demektir. Bugün bir fikir dahi olsa bunu yakalasak bunu inşallah uygulayarak hayata geçirirsek Darende’nin turizmdeki seviyesi ve çıtası daha ileriye gideceği anlamına gelir bizim temel hedefimiz ve amacımız budur" dedi.

İlçenin turizm potansiyelinin ele alındığı Turizm Çalıştayı sonunda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Nezih Üçkardeşler bir değerlendirme yaparak ortaya çıkan yol haritasını açıkladı.

Nezih Üçkardeşler; “Darende’nin reklama ihtiyacı var, buradaki potansiyeli harekete geçirerek topyekün bir turizm geliştirme hareketi ile çalışılması gerekiyor. Tarihi, doğal, kültürel mekanlar, inanç turizminin önemli bir durak noktası olması ve sahip olduğu avantajları değerlendirmek gerekli” diye konuştu.

Üçkardeşler, ekonomik faydanın artması için esnafların işyerlerini tertip düzen ve görsel olarak belli bir standarda ulaştırmasını, ilçede turizm alanında da önemli faaliyetler yapan Hulusi Efendi Vakfı’yla ortaklaşa projeler geliştirilmesini, ilçedeki meslek yüksek okuluna turizm bölümü açılması ile hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek gibi önemli bazı çabaların yapılmasını önerdi.

Üçkardeşler, çıkacak sonuç bildirgesi doğrultusunda TÜRSAB’ın Darende’ye yardımcı olma adına gereken desteği vereceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız