SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Turizm Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:42
Darende'de Turizm Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Kültür, inanç ve doğa turizminin bir arada bulunduğu Darende ilçesinde 24 Kasım Cumartesi günü ''Turizm Çalıştayı'' düzenlenecek. 

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçenin turizm alanındaki potansiyelini daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla yapacakları çalıştaydan ileriye yönelik olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini söyledi. 

Turizm değerlerini tanıtmak amacıyla Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle Fırat Kalkınma Ajansı'nca finanse edilen ''Turizmi gelişen, turizmle gelişen Darende projesi'' ile kapsamlı çalışmalar gerçekleştirerek ilçeye daha fazla turist gelmesini hedeflediklerini belirten Aktaş, Darende'nin doğuyu batıya bağlayan karayolu üzerinde ve Kapadokya ile Nemrut arasında bulunduğunu, ilçenin tarih, kültür, inanç ve doğa turizminin ön plana çıktığı zenginliklere sahip olduğunu dile getirdi. 

Binlerce yıllık tarihi eserler ve eşsiz doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu turizm kenti Malatya'nın tanıtımına da katkı sağlayacak çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, seyahat acenteleri temsilcileri ve akademisyenlerin katılmasını beklediklerini dile getiren Aktaş, ''Çalıştayla ilçemizin turizm potansiyeline dikkat çekmek istiyoruz. Sürdürülebilir turizme yönelik iyi uygulama örneklerinin tanıtılması, fırsatların değerlendirilmesi ve engellerin çözülmesine yönelik güç birliği oluşturularak Darende'yi Türkiye'ye ve dünyaya turizmle tanıtmanın gayreti içerisindeyiz'' dedi. 

Kaymakam Aktaş, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu gibi önemli yerlerin her yıl yüz binlerce turistin uğrak mekanı olduğunu belirterek, ilçede konaklama sorunu bulunmadığını, hali hazırda her türlü lüks ve konfora sahip 200 yatak kapasiteli bir otelle başka tesislerin de bulunduğunu sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız