SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Üzümcülük Bitiyor

0
Güncellendi - 2016-10-12 20:15:36
Darende'de Üzümcülük Bitiyor
A- A+ PAYLAŞ

Darendeli çiftçiler, yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan, ilçenin ve çevre yerleşim yerlerinin üzüm ihtiyacını karşılayan Günpınar Mahallesi’nde bakımsızlıktan dolayı üzüm bağlarının yok olmak üzere olduğunu söyledi.

Günpınar Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Canpolat isimli çiftçi, eskiden üzümün geçim kaynaklarını olduğunu ancak üzümcülüğün bitme noktasına geldiğini söyledi. Canpolat, “Eskiden vatandaşlar, imece usulü çalışırlardı, yetiştirdikleri üzümü Darende merkez ve çevre ilçelerde satarlardı. Şimdilerde ise teknoloji gelişti emek yok denecek kadar az ama ürün para etmediği için Günpınarlılar üzüm yetiştiriciliğini bıraktı. Yaklaşık 3 bin dönüm üzüm bağı varken şimdilerde 50 dönüm dahi yok. Zamanla bu da yok olacak. Sulu tarıma geçme şansımız var, arazimizin büyük bölümü Gökpınar Sulama Projesinden dolayı sulanır durumda ama istenilen kazanç elde edilemeyince vatandaşların azmi de kırılıyor” şeklinde konuştu.

Sadece üzümde değil tüm mahsullerde benzer sorunların yaşandığını kaydeden Canpolat, emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi.

iha

DARENDELİ ÇİFTÇİLER, ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİN BİTME NOKTASINA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ. (İSMET HÜSEYİN UĞUR/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız