SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'deki Sağlık Çalışmaları

A- A+ PAYLAŞ
Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Dr. Serdar Deveci, ilçede 2011 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirme yaptı. 
 
"YOĞUN ÇABA VERİLİYOR"
 
Dr. Deveci,  Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ndeki uzman sayısının 15'e yükseldiğini hatırlatarak, "Vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için yoğun çaba veriliyor.Geçen yıl Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne 140 bin 123 kişi başvurmuş, bunlardan 2 bin 671'i yatarak tedavileri tamamlanmıştır. Yine yıl içerisinde hastanemizdeki çeşitli branşlarda bin 233 ameliyat gerçekleştirilmiştir. 264 doğum yaptırılan hastanemizde ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon salonu hizmete sunulmuştur. Ayrıca kemik dansitometre ve mamografi cihazları kullanılarak ölçümler yapılmaktadır. Hekimlerimizce yıl içerisinde 36 hastaya evde bakım hizmeti verilmiş, 112 ambulanslarımız da bin 156 vakaya müdahale etmiştir" ifadelerini kullandı. 
 
"40 BİN MUAYENE "
 
Aile Sağlığı Merkezleri'nde 40 bine yakın muayene yapıldığını söyleyen Dr.  Deveci, Darende Aile Sağlığı Merkezi'nde 4, Balaban'da 2, Ilıca ve Ayvalı beldelerindeki Aile Sağlığı Merkezleri'nde ise birer aile hekiminin görev yaptığını belirtti. Dr. Deveci, mobil hizmet ile de vatandaşın ayağına gidildiğini de söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız