SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darende'den Abimle Geldim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:55
A- A+ PAYLAŞ
Hürriyet Gazetesi'nin Ekonomi Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, gazetedeki köşesinde tekstilden sonra otelcilik sektöründe de yatırım yapmayı kararlaştıran Malatyalı bir aile şirketini yazdı.
 
Munyar'ın gazetede yeralan yazısı şöyle:
 
"Tekstilde 63 milyon lirayı geçti, 120 milyon dolarlık yatırımla otele iddialı girdi
PETEK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükkıdık, Güneşli’de TEM bağlantı yoluna yakın noktada yükselen otel binasını gösterirken arsasıyla ilgili bilgi verdi:
 
- Bu arsayı abim Kılıç Büyükkıdık’la birlikte Aydın Doğan’dan almıştık. Aydın Bey, bu arsayı televizyon, elektronik eşya fabrikası kurmak üzere almış. Sonra planları değişmiş. Aradan zaman geçti, biz de bu arsayı otel yatırımı için kullanmaya karar verdik.
- Otel için ne kadarlık yatırım yapıyorsunuz?
- 120 milyon doları bulacak. Otel markamız, 65 ülkede 7 bin 700 dolayında otele farklı markalarının adını yazdıran Wyndham Hotel olacak.
- Siz de burayı havaalanı oteli olarak mı planladınız?
- Atatürk Havalimanı’na yakınlığımız otelimiz için önemli avantaj olacak. Ancak, Wyndham Hotel Group CEO’su Eric Danziger, otelimize “Airport” ibaresini koymamızı istemedi.
- Neden?
- Çünkü, projemizin bir havaalanı otelini aşan özelliklere sahip olacağını gördü. Wyndham’ın Türkiye’ye ilk girişi bizimle oldu. Arkasından Kalamış’ta bir projeyle anlaştılar.
- Siz bu otel markasıyla nasıl buluştunuz?
- Bu konuların önde gelen ismi Ömer İsvan’dan danışmanlık aldık. Bizi buluşturan, tanıştıran Ömer İsvan oldu.
Ardından otelin adına kendi şirketlerini de eklediklerini vurguladı:
- Tekstil sektöründeki şirketimiz Petek’in adını otele ekledik. Petek Wyndham Hotel adıyla faaliyet gösterecek.
- Otelin kaç odası olacak?
- 308 oda var. 28’i suit, 40’ı da 1+1 daire gibi apart bölüm olacak. Ayrıca 1000 kişilik balo salonu dahil 20 toplantı salonumuz hizmet verecek.
1000 araçlık otopark planını vurgulayıp ekledi:
- Otelin içinde küçük bir fuar alanı ile komplekste 40 mağaza yer alacak.
- İnşaatınız epey ilerlemiş. Otelin açılışı ne zaman?
- Ekim-Kasım 2012 gibi düşünüyoruz. Otelimiz 250 kişilik doğrudan istihdam yaratacak.
Mehmet Büyükkıdık, Doğu Sanayi Sitesi’ndeki Petek Tekstil’in merkezine vardığımızda kardeşleri Yusuf Büyükkıdık ve Kadir Büyükkıdık’la tanıştırdı, genç sayılacak yaşta kaybettikleri abisinin fotoğrafını gösterdi:
- Ben Darende’den (Malatya) İstanbul’a abim Kılıç Büyükkıdık’la birlikte geldim. Daha sonra kardeşlerimiz geldi. Petek Tekstil’in temellerini abim Kılıç Büyükkıdık’la 1980’de Mahmutpaşa’da attık. İlk üretim yerimiz Zeytinburnu’ndaki 15 metrekarelik dükkandı. 1987’de Doğu Sanayi Sitesi’ne taşındık. 1990’da ihracata başladık.
Showroom’daki tişört ve benzeri giyim ürünlerine dikkat çekti:
- Örme kumaşı da burada üretiyoruz. Sonra da tişört, switşört, yelek gibi ürünlere dönüştürüyoruz. Dünyanın ünlü markalarına üretim yapıyoruz.
- Tekstildeki cironuz ne kadar?
- Petek’in lokomotif olduğu 3 şirketimizin 2011 cirosu 63.2 milyon lirayı buldu. Bu cironun önemli bir bölümü ihracattan geliyor.
- Oteli kim işletecek?
- İşletmesini biz yapacağız.
- Otel işletmede hiç deneyim sahibi değilsiniz. Bu sizin için risk olmayacak mı?
- Bu alanda en yetkin profesyonel kadrolarla çalışacağız...
Mahmutpaşa’da 1980’de başlayan Petek’in öyküsü 63.2 milyon liralık ciroya ve Güneşli’deki 120 milyon dolarlık otel yatırımına uzandı...
Büyükkıdık kardeşler bir yandan Petek Tekstil’de büyümeyi sürdürürken, diğer taraftan Kılıçbey Turizm A.Ş. ile yeni otel planları için kolları sıvayacak...
Bakalım otel işletmesinde de tekstildeki başarıyı gösterebilecekler mi?
 
Centro’yla 20 mağazaya ulaştı
 
PETEK Tekstil’in ortakları Mehmet, Yusuf ve Kadir Büyükkıdık kardeşlere kendi markalarının olup olmadığını sordum. Yusuf Büyükkıdık yanıtladı:
- Centro adlı bir mağaza zincirimiz var. Orada kendi ürünlerimizin yanısıra başka markalara da yer veriyoruz.
- Kaç mağazanız var?
- 20’yi bulduk. Tamamı kendi mağazamız.
Mehmet Büyükkıdık, tekstilde yarattıkları istihdama dikkat çekti:
- 300 kişilik doğrudan istihdamımız var. İş yaptırdığımız fasoncularla birlikte bu sayı 1700’ü buluyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız