SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darendeli Kayısıcılar Umutlu

0
Güncellendi - 2019-05-25 02:47:05
Darendeli Kayısıcılar Umutlu
A- A+ PAYLAŞ

Darende’de bu yıl kayısının az zarar görmesi ve kaliteli olması çiftçiyi umutlandırıyor.

İlçede binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı bu yıl çiftçinin yüzünün güldürecek. Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya bu sezon kayısının kalitesinin iyi olduğunu ifade ederek kayısıda yüksek verim elde edileceğini söyledi.

Kaya, “Dolu yarası, çilsiz ihracatçıların aradığı ürünlerimiz olacak ama bazı bölgelerimizde yine don olayı yaşandı. Tohma ırmağı kıyılarında ve belirli rakımlarda 22 Nisanda yaşanan don olayında etkilendi genel olarak istenilen verimi alacağımızı düşünüyorum. Çiftçilerimizin en önemli sorunlarından biri TARSİM le yaşanan olumsuzluklar örnek. TARSİM don olaylarını kabul etmiyor, fizyolojik sebepler diyerek gerçekçi yaklaşmıyor bu da çiftçilerimizi mağdur ediyor. Çiçek açmış kayısı ağaçlarımız günlerce kar altında kaldı ve don olayı yaşandı nasıl olur da fizyolojik sebep diyerek çiftçilerimizi mağdur ediyorsunuz. Biz Darendeli çiftçiler olarak TARSİM’den ciddi manadan şikayetçiyiz. TARSİM çiftçinin dostu diye kuruldu ama bırakın dost olmayı çiftçiyi görmezden geliyorlar, amaçları çiftçiye destek olmak değil çiftçinin elindeki parasını alma derdindeler. İnşallah çiftçilerimizin sesine kulak verirler” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sami (4 yıl önce)
    Sayın kaya tohmaboyu ve yüksek kesimlerde kayısı yandı ayrıca yağışlardan dolayı kaysıların yarıdan fazlası çil sıcaklar başladı kayısıda kayda değer dökülme oluyor lütfen bahçeleri gezin öyle açıklama yapın daha şık olur
    0
    0
    Yanıtla