SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'nin Adı Silindi!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi’nin adındaki ‘Darende’ ibaresi Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılarak, fakültenin adı ‘İlahiyat Fakültesi’ şeklinde yeniden düzenlendi.

Resmi Gazete’nin bugünkü (30 Aralık 2010) nüshasında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’nda, İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak 1992-1993 Akademik yılından 2001-2002 akademik yılına kadar Darende İlçesi’nde eğitim-öğretim faaliyetine devam eden Darende İlahiyat Fakültesi’nin adının Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Aralık 2010 tarihli yazısına istinaden ‘İlahiyat Fakültesi’ olarak değiştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzalamasından sonra 30 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan konuya ilişkin karar şöyle: ‘’ İnönü Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Darende İlahiyat Fakültesinin adının İlahiyat Fakültesi olarak değiştirilmesi; Millî Eğitim Bakanlığının 10/12/2010 tarihli ve 22471 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 20/12/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır’’.

1992-1993 Akademik Yılında Darende’de Eğitime Başladı

İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak Darende İlçesi’nde akademik serüvenine başlayan Darende İlahiyat Fakültesi 11.07.1992 tarih ve 2181 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3887 sayılı kanunla kurulmuştu. Fakülte, Darende’deki Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı ile dönemin İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu arasındaki uzun süren tartışmalar sonucunda 2001 yılında Malatya merkezindeki üniversite yerleşkesine taşınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız