SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'ye Doğalgaz Startı mı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:35
Darende'ye Doğalgaz Startı mı?
A- A+ PAYLAŞ

Afşin ve Elbistan ilçelerine gidecek olan, Darende ilçesini de kapsadığı belirtilen doğalgaz hattının Gürün bölgesindeki geçeceği yerlerde şantiyeler kurularak çalışmalar başladı. 

İhalesi geçtiğimiz yıl yapılan doğalgaz boru hattı döşenmesi için çalışmalar Gürün ilçe sınırları içerisinde başladı. Gürün’e sınır komşusu olan Malatya Darende ilçesi Yazıköy de kurulan şantiye çalışanlarının yaptığı törenle ve kurban kesilerek çalışmalarına başladı.

BOTAŞ yetkililerinden alınan bilgilere göre hattın Gürün sınırları içerisinde Tepecik ve Bahçeiçi köylerinden geçen kısımlarında BOTAŞ tarafından gerekli kamulaştırmalar yapılarak hak sahiplerinin hesaplarına paralarının yatırıldığı ve aynı zamanda boru hattı döşeme işlemleri için kazı çalışmalarının başladığı bildirildi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Afşin- Elbistan doğalgaz hattı projesine Darende'nin de dahil edildiğini bildirmişti. Geçtiğimiz Mayıs ayında Elbistan'a bir dizi açılış için gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüştüğünü belirten Dr. Eser,  “Sayın Bakanımız burada yaptığı açıklamada Divriği, Gürün, Darende, Elbistan ve Afşin boru hattının 200 kilometreye yakın bir uzunluğa sahip olacağını, 8 milyon doların üzerinde bir yatırımla beraber doğalgaz bölgeye geleceğini ve vatandaşların evlerinde bu konforu hissedeceklerini belirtmişlerdir. Bu projenin aynı zamanda bir istihdam, işsizliğin giderilmesi ile alakalı bu yapıyı kurguladığını da vurgulayarak, bu yatırımın kendini bir yıl içerisinde amorti edeceğini açıklamışlardır. Bu doğalgaz boru hattı projelendirirken, ileriye yönelik 30 yıllık bir projeksiyon dikkate alınmış, hat devriye alındığında konut, sanayi ve termik santralin doğalgaz ihtiyacı karşılanırken, ilk aşamada 150 milyon metreküplük bir tüketim öngörülmüş, boru hattı 1 milyar metreküplük kapasiteye göre dizayn edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

FOTO: Darende- Yazıköy'deki doğalgaz hattı şantiyesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız