SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dargınlığa Meydan Vermemeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Merkez İlçe Kongresi Renkli Düğün Salonu’nda yapıldı. Bir süre önce atamayla göreve gelen Salih Özdemir (üstteki fotoğrafta kürsüde konuşan) başkanlığındaki tek liste ile seçime gidilirken, 14 kişilik yönetim kurulu ve il delegeleri de belirlendi.

CHP Merkez İlçe Kongresi’nde divan başkanlığını partinin 22 Temmuz’da yapılan genel seçimlerde 2. sırada Milletvekili adayı olan Yusuf Kenan Doğan yaptı. Kongreye eski Milletvekillerinden Muharrem Kılıç da katıldı. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise bulunduğu THY İstanbul uçağının türbülansa girip İstanbul'a geri dönmesi üzerine kongreye gelemedi.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş’ta kongredeki konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz kongre sürecinde, aramızdaki görev ve yetki alma mücadelesini, tatlı bir yarışa dönüştürmeliyiz. Dargınlık ve kırgınlıklara meydan vermemeliyiz. Çünkü hepimizin birbirine ihtiyacı var. Her zaman söylediğim gibi kişiler gelip geçicidir. Önemli olan kurumdur. Bu kurumu yıpratmamamız lazım. Kendi kişisel hırslarımız uğruna, partimizi ve yöneticilerimizi küçük düşürmek için çaba sarf etmememiz gerekir. Şunu da herkesin bilmesini istiyorum. Hiç kimse CHP’den büyük değildir. Bu böyle bilinmelidir. Halkı yönetmek için sadece halk tarafından seçilmek yetmez. Yöneticiler halkın çıkarları doğrultusunda icraat yapmak zorundadır. Aksi halde meşruiyetlerini kaybedebilirler. Devletimizin ve halkımızın çıkarlarına uymayan, geleceğimizi ipotek altına alan ve ulusal bağımsızlığımızı tehdit eden bağlantılardan uzak durmak gerekmektedir. Bunun ön koşulu ise Atatürkçü düşüncedir. “ dedi.

Berktaş konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak ta şunları belirtti:

“Yerel seçimler yaklaşıyor. Belki baskın bir yerel seçimle karşı karşıya kalabiliriz. Malatya’mızı iyi etüd edip, neler yapacağımızı şimdiden planlamamız gerekir. AKP’li belediye kentimize bir şeyler katmaya çalışırken daha büyük sorunlar yaratmaktadır. Ufku geniş olmayan ve belediyeciği bilinçli olarak yapmayan bu yönetim, Malatya’mızı büyük şehir yapmak yerine adeta yoğun nüfuslu bir köy haline dönüştürmüştür. Bu ülkeye iki Cumhurbaşkanı çıkaran bu kent bunlara layık mıdır? Malatya’mızda altyapı, yollar, trafik içinden çıkılmaz bir hal almış ve ben yaptım oldu anlayışıyla her şey karmaşık bir hale gelmiştir.”

Eski milletvekili Muharrem Kılıç da, CHP'nin üst yönetiminin, yerel yönetimlerini kurultay sürecinde görevden aldığını belirterek, "Türkiye'de yüzlerce yönetim görevden alındı. Malatya'da görevden almaların gerekçesi neydi biliyor musunuz? Sadece ve sadece 'bana kurultayda sağlam delege getirin. Başka ne yaparsanız yapın' anlayışı. Malatya'nın üye yapısı genellikle 12. maddeden, yani özelliği olan üyelerin parti yönetimi tarafından yapılan üyelerdir. Bu devam ettiği sürece iktidara gelebilir miyiz? Son olarak genel başkan seçimlerden önce Anadolu'yu gezseydi oylarımız artmaz mıydı? Ama Adana, İstanbul, İzmir, Güneydoğu'da bir miting yapmadı. Ama kurultay sürecinde bütün bu illeri tek tek geziyor. Şimdi artık CHP'de bir yenileşme hareketi başlasın." dedi.

Kongrede yapılan diğer konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde İlçe Başkanlığına Salih Özdemir getirildi. CHP Merkez İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL: Salih Özdemir (Başkan),Doğan Ağdaş, Vahap Altunok, Hasan Avcı, Erol Başaran, Hadi Bayındır, Gülseren Çat, Mustafa Ertuğrul, Cumali Gündoğan, Dilfuruz Güngör, Hüseyin Mutlu, Ali Kemal Oğuz, Gürsel Özkul, Ali İhsan Öztürk, Hüseyin Yıldırım.

YÖNETİM KURULU YEDEK: İbrahim Alagöz, Hacı Bekir Doğan, Abbas Akıncı, Hüseyin Kırteke, İhsan Özdemir, Nurettin Bakır, Cihan Yıldız.

121 DELEGE..
CHP İlçe Kongresi’nde ayrıca İl kongresi’nde oy kullanacak olan 121 delegede belirlendi. Bu isimler şunlar:

M.Hayrettin Abacı, Veli Ağbaba, Çiğdem Ağdağ, Doğan Ağdaş, Mehmet Ağdaş, Zeki Akdağ, İlyas Akdağ, Yusuf Akdağ, Ramazan Akkuş, Ali Albayrak, Vahap Altunok, Hasan Altunok, İzzettin Arslan, Erkan Aslan, Barış Aslantürk, Hasan Avcı, Nurettin Bakır, Erol Başaran, Hadi Bayındır, Hüseyin Bayındır, Nevzat Bayındır, Nedim Bayram, Celal Berktaş, Hüseyin Berktaş, Şengül Berktaş, Hasan Berktaş, Tamam Boyraz, Rukiye Bozdemir, Kazım Bozkurt, Derviş Büyük, Mahmut Cavlak, Gülseren Çat, Zeki Çıplak, Yıldız Dayan, Hacı Demirhan, Hacı Demirkol, Sebahattin Enginol, Mahmut Erdal, Mahmut Ergin, Zeynep Ergün, Mustafa Ertuğrul, Ali Rıza Fırat, Naki Fırat, Zeynep Fırat, Hüseyin Fırat, Yunus Gök, Ali İhsan Güler, Cumali Gündoğan, İbrahim Güngör, Dilfuruz Güngör, Zehra Gürel, Muzaffer Güven, Bülent Güven, Hasan Karaaslanoğlu, Hüseyin Karabağ, Metin Karabulut, Serkan Karakış, Hakan Karakış, Seyithan Karakuş, H.İbrahim Karataş, A.Haydar Karataş, Muharrem Kılıç, Bekir Korkmaz, Müseyip Korkmaz, Hasan Koşal, Eylem Kulkıra, Hasan Kurt, Hurşit Kuşçu, Elif Kuşçu, Zekiye Lüle, Esengül Lüle Daşkın, Ali Ekber Memiş, Hüseyin Mutlu, Tahsin Mutlu, Nigar Mutlu, Orhan Müdüroğlu, A.Kemal Oğuz, Hüseyin Oral, Feridun Önal, C.Adıgüzel Özalp, İbrahim Özalp, Ali Özaydın, K.Ali Özbey, Salih Özdemir, Melda Özdemir, İhsan Özdemir, Yüksel Özdemir, Şevket Özdemir, Hasan Özdemir, Rıza Özen, Ali Özen, Kasım Özepik, Enver Özer, Türkan Özer, Gürsel Özkul, Ali İhsan Öztürk, Fırat Palancı, Abdullah Salkaya, Basri Sarı, Mahmut Sayın, Ali Şahin, Şahin Şeker, Ali Taymaz, Nural Tokma, Ahmet Tokma, Ertan Turfanda, Erdoğan Türkyılmaz, M.Uğraş Uçar, Aydın Uçar, Rıfat Yavaşoğlu, Güzide Yıldırım, Hüseyin Yıldırım, Nesrin Yıldırım, Ali Seydi Yıldız, Cihan Yıldız, Cenap Yıldız, Eyüp Yılmaz, Haşim Yücel, Faik Yücel, Hayal Yücel ve M.Hüseyin Yücel.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız