SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darıca'da Malatya Halayı

0
Güncellendi - 2017-08-04 04:59:49
Darıca'da Malatya Halayı
A- A+ PAYLAŞ

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasına bu yıl ilk kez katılan Malatyalılar Derneği, yöresel türküler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Malatyalılar Dernek Başkanı Haşim Akbaş, protokol üyeleri ve vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, “9 yıldır devam eden bu güzel etkinliklere hemşehrilerimizin defalarca biz neden yokuz sorusuyla karşılaştık. Bizlerde bu yıl Malatyalılar Derneği olarak bu güzel organizasyona katılarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştık. Bu gecelerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu yıl programlara ilk kez katılmanın heyecanını yaşıyoruz, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında, “sevgili Malatyalılar, şölenimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Yiğit, mert, delikanlı insanların şehri Malatyadayız bu akşam. Battalgazi’nin şehri , İbn-i Arabi’nin şehri, Turgut Özal’ı bağrından çıkarmış şehir Malatya. Her akşam olduğu gibi bu akşamda ülkemizin bütün güzel insanları burada. Medeniyelerin beşiği, kayısısı ile, kirazı ile, yüzlerce yıllık bir eser olan Ulucamisi ile , Gürpınar Şelalesi, Levent Vadisi ile, türbeleri ve kervansarayları ile, Hamidiye Çarşısı ile Malatyadayız bu akşam. Yeni Malatyaspor’u da unutmuyoruz. Şampiyon Malatyaspor’a Süper Ligde de başarılar diliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergilediğimiz, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi paylaştığımız bu güzel akşamlara katılan tüm halkımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine plaket takdimi yapılırken, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’na bu yıl ilk kez katılan Malatyalılar, yöresel oyunlarıyla şölenlere renk katarken,yöresel sanatçılar sahili dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti verdiler.

Darıca, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız