SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darısı Diğer Köylere..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ortak çalışma sonuncunda merkez Sütlüce köyü de kanalizasyona kavuştu.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından, 2010 yılı proje kapsamına alınan Sütlüce köyü kanalizasyon hizmetleriyle ilgili bilgiler veren İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İrfan Kaya, ''Bu çalışma 2010 yılı projeleri kapsamında olup Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi katkıları ile yapılmaktadır. Burada 5 bin metre kanalizasyon borusu döşenerek Sütlüce köyünün kanalizasyon problemi çözüme kavuşacaktır. Sütlüce köyünün geçimi kaysı üretimidir. Bu köyün asfaltı
maalesef altyapı hizmetleri tamamlanmadan önce yapılmıştır. Bir tarafta asfaltın bozulması, öbür tarafta da yıllarca gözleri gibi baktığı kaıysı ağaçlarının kesilmesi tercih meselesi olunca, halk asfaltlarının bozulmasına gönülleri razı olmamıştır. Kanalizasyon hattının bahçelerinden geçmesine müsaade ederek buralarda yapılacak çalışmanın engellenmemesi için yer, yer kaysı ağaçlarını ve diğer fidanları kesmişlerdir. Bu fedakar davranışları ile devletin bir kuruş parasının boşa gitmesini önlemişlerdir. Topraktepe köyü halkına, Sütlüce köyü halkına, muhtarlarına şükranlarımı arz ediyorum''dedi.

Sütlüce Köyü Muhtarı Hacı Bayram Kamer ise,''Bizim köy bin 100 nüfuslu, 180 hane, 4 mezra, 2 ilkokul, 2 cami ve 600 seçmenimiz vardır.1945'te kurulmuş bizim köyümüz. Fakat şimdiye kadar doğru dürüst hizmet görmemiştir. Bu yakın zamanlarda Allah razı olsun içme suyumuz şebekeli olarak evlere dağıtıldı. TEDAŞ tarafından elektriklerimiz kesilmeden geliyor. Köy içi asfaltımız yapıldı. Şu an köyümüzün kanalizasyon çalışması bitmek üzere. Bu konuda emeği geçen Sayın Valimiz Ulvi Saran beye İl Özel İdaresi
genel Sekreterimiz Sami Er'e Meclis üyelerine, ayrıca kanalizasyon çalışmasının yapıldığı sırada asfaltın bozulmasına gönlü razı olmayan ve bahçelerinden kanal hattının geçmesini müsaade ederek kaysılarını kesen köylü vatandaşıma da göstermiş olduğu fedakar tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız