SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Darp İzi Yok..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Huzurevi'nde kalırken ölen yaşlı bir şahsın yakınlarının, dövme iddialarına karşın, yaşlı şahsı muayene eden doktor ile otopsi raporlarında olayın dövme olmadığı ifade edildi.

Alınan bilgilere göre, 15 Aralık 2010 günü Malatya Huzurevi'nde kalan Haşim Turgut (86) adlı şahıs, yaralanması sonucu kaldırıldığı Beydağı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Huzurevi yöneticileri adli makamlara, şahsın kaldığı odada dolaptaki valizini alırken sırt üstü yere düşmesi sonucu yaralandığını bildirdiler.

Şahsın ailesi ise Haşim Turgut'un düşme sonucu değil, dövülme sonucu yaralanarak öldürüldüğünü iddia ederek, Yeşilyurt Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olaydan sonra ifadesi alınan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı G.G., Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na tanık olarak verdiği ifadesinde, beyin kanaması sonucu ölen yaşlının hastaneye getirilerek yoğun bakıma alınması esnasında, yakınlarını o süreçte kendisine de darp edilmiş olabileceği iddialarını söylediklerini aktararak, "Haşim
Turgut'un odasında dolap üzerinde bir şey almaya çalışırken arka üstü düşmesi sonucu kaide kırığı oluşması nedeniyle meydana gelen beyin kanaması üzerine öldüğü kanaatine vardım. Yaşlı hastaların kemikleri daha hassas olduğu için arka üstü düşmelerde bu tür ölümcül kaide kırıkları ve beyin kanamaları oluşabilir. Otopsi raporunda ölenin dış muayene bulguları arasında belirtilen bağ meme başı çevresindeki yeşil renkli ekimoz yoğun bakımdaki muayene ve müdahaleler sonucu oluşabilir. Özellikle komalı
hastaların koma derinliğinin saptanması için ağrılı uyaranlar meme başından ve çevresinden verilir. Ağrılı uyandıran verilirken, meme başından ve çevresinde morluklar oluşabilir" ifadelerini ileri sürdü.

Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yapılan otopsi sonucu tutulan raporda ise sağ meme başında çevresindeki eskimoz, kafada sol bölgede yara ile iğne pikür izleri dışında vücudunda darp cebir izi, elle boğma izi, boyunda telem izi görülmediği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız