SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DASEV Adana'da Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:22
DASEV Adana'da Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı DASEV olan Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın 7. Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı, Adana Zaimoğlu Park Zirve Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantıya, Adana Valisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, BTÜ Rektörü, Vali yardımcıları, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, Çukurova ve Seyhan Belediye Başkanları, Darende Kaymakamı ve Adana İlçe Kaymakamları, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Vakıflar Adana Bölge Müdürü, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkanları, Mali Müşavirler Odası Başkanı, MÜSİAD Başkanı, Banka Müdürleri, DASEV kurucuları, Misafirler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra, toplantının birinci bölümünde, Vakıf Başkanı H. Nazım Turgut açış konuşmasını yaptı. Amaçlarının Devletin kamu yükünü azaltmak olduğunu ifade eden Turgut, DASEV’in daha büyük hizmetlere imza atabilmesi için, öncelikle vakfın sosyal tesis arsasının temini için bütün kesimlere görev düştüğünü belirtti. Başkan Turgut, toplantıya katılanlara, DASEV’in başarılarına katkıda bulunan tüm bürokrat, belediye başkanları, kurucular ve bağış yapanlara teşekkür etti.

Vakıf ikinci Başkanı Nevzat Buyurgan da vakfın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyeliğinden kendi istekleri ile ayrılan yönetim kurulu üyelerine, hizmetlerinden dolayı DASEV tarafından plaket verildi. Plaketler, Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından, Nazım Turgut, Hasan Akgül, Sadi Sürenkök, Muammer Çalışkan, Ahmet A. Bozkurt ve E. Ayhan Erden’e takdim edildi.

Toplantının ikinci bölümünde ise DASEV’in 2014 yılı olağan Mütevelli Heyet Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıyı, Divan Başkanı Ahmet Coşar başkanlığındaki Divan Heyeti yönetti. Gündem maddeleri sıra ile görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan görüşmelerden sonra, faaliyet raporları, bilanço ve hesaplar ibra edildi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimi ile ilgili olarak hazırlanan tek liste, Divan Heyetince oluşturulan sandık kurulu huzurunda kurucuların gizli oyla oy kullanmasını müteakip değerlendirildi. Yapılan tasnif sonunda Yönetim Kurulu dokuz asil ve dokuz yedek üyesi ile denetim kurulunun üç asil, üç yedek üyesi oy birliği ile seçilmiş oldu.

Toplantı sonunda Nazım Turgut bir konuşma yaparak, yönetim kurulu üyeliğinden kendi isteği ile ayrıldığını, sağlığının da bu kararında önemli bir rol oynadığını, her zaman DASEV’in yanında ve içinde olacağını, birlik ve beraberliğimizi bozacak tavır ve davranışlardan kaçınılmasını istedi. Toplantı bitiminde, Taha Buyurgan’ın “Anılarım” kitabı kuruculara hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız