SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DASEV Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) Mütevelli Heyeti Toplantısı Adana'da yapıldı.

Toplantıya katılan AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mahmut Mücahit Fındıklı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darendelilerin Adana'da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

DASEV, Parkzirve'de mütevelli heyeti toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Adana Valisi İlhan Atış, AKP Adana Milletvekili Vahit Kirişci, Ali Küçükaydın, AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mahmut Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez çok sayıda dernek üyesi ve belediye başkanı katıldı.

Toplantıya katılan AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatyalıların özellikle Darendelilerin Adana'da önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Darendeliler uzun süre önce Malatya'dan göç ederek Adana'ya yerleşmiş ve burada iyi bir yer edinmişler. Bugün de mütevelli heyeti toplantısı yapılmakta. Bizi davet ettiler biz de davete icabet ettik. Demokraside derneklerin çok büyük önemi var. Bu dernekte bunun önemini kavrayarak bu açıdan adımlar atmakta" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de Darendelilerin özellikle sanayi ve ticarette Adana'da söz sahibi olduğunu, Darendelilerin çok çalışkan olduğu için ticarette iyi yerlere geldiğini söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Darendelilerin Adana'ya uzun yıllar önce geldiğini ve Adana'yı benimsediğini çok sayıda da hayır işine imza attığını çok sayıda sağlık ocağı ve okul yaptırdığını belirterek, "Darendeliler, Adana'ya yatırım yapmanın yanı sıra memleketlerini de unutmuyor. Memleketlerine de sağlık ocağı ve okul yaptırıyorlar" dedi.

Tek liste ile gidilen kongreden sonra DASEV'in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Nazım Turgut, Nuri Çomu, Muammer Çalışkan, Mehmet Buyurgan, Ahmet Bozkurt, Sadi Sürenkök, Nadir Özata, Hacı Ali Hıradağ ve Ayhan Erden.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız