SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DASEV'in Geleneksel Kahvaltısı

A- A+ PAYLAŞ

Adana’da Geçtiğimiz yıl Nazım Turgut önderliğinde kurulan Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı(DASEV), geleneksel sabah kahvaltısında Adana’nın önde gelen siyasetçi, bürokrat, işadamı ve sanayicilerini bir araya getirdi.

DASEV Başkanı Nazım Turgut, yaptığı konuşmada, ‘öldükten sonra yaşamak istiyorsan vakıf kur’ özdeyişini kendilerine rehber edinerek DASEV’i kurduklarını söyledi.

Turgut, “Ayrım yapmaksızın, ihtiyaç sahibi tüm canlılara, doğaya, kültür ve tabiat varlıklarına sahip olmayı, yardım yapmayı amaçlayan bir kurum olarak sonsuza kadar yaşamak istiyoruz. Başta Darendeliler olmak üzere tüm varlıklı, bilgili insanlardan yardım almayı hedefliyoruz. Adana’nın önemli isimlerinin bir araya geldiği kahvaltı programlarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

DASEV’in yeni kurulan bir vakıf olmasına rağmen 300’e yakın yardıma muhtaç öğrenciye burs verdiğini dile getiren Turgut, tüm hayırseverlerin ilgisini beklediklerini kaydetti.

Sadece Darendelilere değil tüm insanlara ve çevreye hizmet etmeyi amaç edinen bir hayır kurumu olmayı düşündüklerini belirten Turgut, “Çukurova’da sayıları 100 bini aşan zenginiyle, fakiriyle tüm Darendelilerin altında toplanacağı bir çatı olma yolunda hızla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Kahvaltı programına Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Adana Defterdarı Tamer Utkucu, Milli Emlak Müdürleri Kazım Küçüksoy, Şevket Köseoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sadi Sürenkök, TEDAŞ İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kayacı, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Çomoğlu, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özsoy, Hakim Yücel Özelçi ve Murat Demirel, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Hakime Meryem Uludağ, Çukurova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen’in yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız